Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

NASCAR

Ny asfalt til Daytona Speedway

NASCAR 
26/04/10 

Den legendariske 2.5 mile lange Daytona Speedway får, for første gang siden 1978 lagt nyt asfalt. Den nye asfaltlægning sker 2 år før planlagt. Problemer med asfalten ved dette års Daytona 500 har givet banen så store problemer, at man allerede skifter den legendariske overflade efter 2010 sæsonen er kørt færdig på Floridas mest berømte racerbane.
 

Det er ikke hver dag at man laver om på en succes. Og det er i den meget traditionelt betonede sport NASCAR, specielt ikke hver dag, at nyheden om et større facelift for den mest betydningsfulde bane for stock car sporten ser dagens lys.

Men trods de hårde odds, skal det være nu.

Daytona International Speedway skal for første gang siden 1978 have lagt helt nyt asfalt på banen. Den pludselige beslutning, skyldes at man ved dette års Daytona 500 havde så store problemer med asfalten i Turn 2, at man flere gange var tvunget til at stoppe løbet, for at lave reparationer på banen.
Det betød et pinligt tab af millioner af Tv-seere, og dermed tab af indtægter for såvel Daytona banen, men også for NASCAR selv.

Siden banen åbnede i 1959 har den kun fået lagt nyt asfalt på en enkelt gang, dette var i 1978. Noget kunne dog tyde på, at det ikke bliver med bitre miner, at man siger farvel til den nuværende 32 år gamle asfaltbelægning.

”Jeg ser meget frem til den nye asfalt. Den nuværende asfalt har bestået sin prøve, og det er på tide at vi får en ordentlig asfalt på banen igen”, siger NASCAR’s mest populære kører Dale Earnhardt Jr.

”Vi ønsker alle en bane med masser af spændende action, og det kan ikke ske hurtigt nok med lægningen af den nye asfalt. Det er virkeligt noget jeg ser frem til”, afslutter Earnhardt Jr. der stadig kæmper hårdt for at vende tilbage til toppen af NASCAR.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Daytona
  •