Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ferrari har problemer med luften

Formel 1 
24/04/10 

Ferrari har hidtil i sæsonen haft problemer med deres motorer, hvilket især har ramt Fernando Alonso. Det er gået ud over beholdningen af motorer, underforstået at man har "taget hul på" flere motorer end planlagt. Det går udover det antal af motorer som en enkelt kører må anvende i løbet af sæsonen. Nu har Ferrari dog fundet fejlen og vil bede FIA om lov til at ændre på motorkonstruktionen som ellers er fastfrosset jvf. reglementet.
 

Ferrari har fundet årsagen til de problemer man har haft i denne sæsonen og som især har ramt Fernando Alonso. Man taber tryk i pneumatiske system forårsaget af ventilerne der styrer trykket. Det går selvfølgelig udover holdbarheden på motorerne, der ikke alene mister kraft men også holdbarhed, hvilket kan blive dyrt især sidst på sæsonen.

Derfor har Ferrari teamet ansøgt FIA om lov til at ændre på motorkonstruktionen for at få rettet fejlen. Man kan vel at mærke ikke bare ændre på motorerne, da de jvf. reglementet er fastfrosset. Derfor er man meget påpasselig med ikke at lave indgreb uden tilladelse. Ferrari har til hensigt at ændre det pneumatiske system i motoren, til gavn for holdbarheden.

Som det er nu taber motorerne det pneumatiske tryk undervejs i løbene, med risiko for store skader og dermed også risiko for et for stort brug af motorer. Trykket i motorerne er styret af pneumatiske ventiler, men da disse er utætte og trykbeholderen derved tømmes er holdbarheden minimeret. Man kunne udskifte trykbeholderen ved pitstop, men med de ændrede regler i denne sæson er der simpelthen ikke tid til det. Så nu håber Ferrari på at få tilladelsen.

Dons

Læs mere om:
  • Scuderia Ferrari
  •