Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

FIA afvikler Race i Danmark

Go Kart 
26/04/10 

- den 1. og 2. maj
FIA som er den daglige forkortelse af Federation Internationale de L’Automobile, er ubetinget mest kendt for at afvikle F1, F2, F3, WRC, WTCC, men sandelig også FIA-CIK Karting, sportsudvalget hedder Commission Internationale de Karting / FIA-CIK.
Det er unægtelig et stort apparat, der sættes i gang når delegationen af de fransk/engelsk talende RaceControl, gæster Danmarks eneste FIA-CIK godkendte racer bane i Thy, anledningen er CIK-FIA European KF2 & KF3 Championships 2010.
 

Næsten 400 kører er tilmeldt kvalifikationen der giver adgang til at deltage i det endelige Europamesterskab, som afvikles senere på året i Belgien.

Nord Europas bedste single seater, gæster det natur smukke Thy, på Danmarks eneste FIA godkendte kart bane, ved Hanstholm,(nabo til Thisted lufthavn), TMSK banen lægger asfalt til FIA-CIK European Championship, Northern Qualification. Ikke mindre en 126 teams, fordelt på ikke mindre en 9 lande: Belgien, Holland, Italien, Finland, Sverige, Norge, Rusland, England samt Danmark deltager i denne internationale kvalition, der giver direkte adgang til deltagelse i Europamesterskabet, som afvikles på den Belgiske bane i Genk, fra den 8. - 11. juli -2010.

Parallelt med at løbet afvikles i Thy, køres der også på PF International banen i England og Wackersdorff i Tyskland. Så set med danske øjene handler det om at komme igennem nåleøjet og helt usædvanligt ikke at vinde løbet, men blot at blive blant de 25 bedste i de to klasser Kart Formula, KF3 og KF2.


(Foto: Lars Søby)

Nogle hissige bæster, disse kart formula
Den internationale Kart Formula klasse KF 3 må køres i alderen 13/15 år, anvender en 125cc 2 taks motor med 20mm kab og max 14000 rpm. Karten vejer 145kg og motoren yder 32 Hk = 4,5 kg/hk.
I klassen KF2 på køres fra 16 år og op efter med 125 cc 2taks motor med en 24mm kab og max 15000 rpm, vejer 156kg og motoren yder 40 Hk = 3,9 kg/hk.
Tophastigheden på bremsepunktet for enden af langsiden er ca 140 km/t med rumpetten 2 cm over jorden og så bremser man med venstre fod !

Løbet set med danske øjne
Dansk motorsport og især Dansk Automobil Sports Union talent udviklings program (DASU Elite), skaber store internationale resultater, med satning på kommende afløsere for Jan Magnussen og Tom Kristensen.

Vidste du at Jan Magnussen har været verdensmester 3 gange i gokart, eller da Tom blev Nordisk mester var nummer to en finsk køre der hedder Mika Hakkinen?

Verdens hårdeste kart serie hedder World Series of Karting og afvikles i Italien. I sidste afdeling, kørt for 14 dage siden var de fire første pladser på podiet besat af danskere, nemlig Nicolaj Møller Madsen (16 år), Jacob Nørtoft (16 år), Max Klinkby-Silver (15 år) og Michelle Gatting (16 år).
Michelle er i øvrigt dansk mester i klassen KF2, unægtelig en hurtig frøken, der pt. Ligger på 3 pladsen i WSK Karting, som anses for verdens hårdeste løb.
I klassen KF3 bør der lægges mærke til Nicolas Beer, Kevin Rossel samt Jannick Flyenring og Kasper Larsen der i øvrigt benytter Haase kart bygget af verdensmesteren Jørgen Haase fra Ålborg.


Kevin Rossel.
(Foto: Lars Søby)

DASU Elite bebøgte Thybanen yderst diskret den 29. - 31. marts, der sates i høj grad på et Europamesterskab til kongeriget.

Løbet afvikles i weekenden 1.-2. maj og der er masser af muligheder for at besøge banen og følge træninge i ugen op til weekenden, samt besøge de farvestrålende teams a la F1. Hvis du har lyst til at følge løbet kan du finde information på TMSK.dk samt DASU's hjemmeside og CIKFIA.com.
På sidstnævnte link kan du følge løbet on-line på din pc.

Jo, Thy har noget som resten af motorsports Danmark misunder landsdelen.

Lars Søby


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  • Jan Magnussen
  • Kevin Rossel
  • Max Klinkby-Silver
  • Michelle Gatting
  • Mika Häkkinen
  • Nicolaj Møller Madsen
  • Tom Kristensen
  •