Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 NEC

Dansk formelsucces fortsætter i Tjekkiet

Formula Renault
2.0 NEC 

23/04/10 

- trods fortsat usikkerhed om sæsonens budget
Fra succes til succes er kodeordet for 17 årige Mikkel Mac fra Nykøbing Falster. Han slog sit navn fast med en andenplads i debutløbet i Formel Renault NEC klassen sidste weekend på Hockenheim, som den næste hurtige dansker i international formelracing. I denne weekend er Formel Renault 2.0 (NEC) feltet rykket til Tjekkiet, nærmere bestemt den udfordrende Automotodrom Brno bane. Mikkel var andenhurtigst i tre ud af fire testpas i dag i Brno. Desværre er der fortsat usikkerhed om det budget, som skal sikre den unge kører yderligere deltagelse.
 

Torsdag kørte Mac så de første testsessions i sin KTR racer, og et defekt tidtagningsanlæg til trods, så har Mikkel endnu engang vist sit værd. Ud af fire testsessions af hver 55 minutters varighed, så har Mikkel kørt andenhurtigste tid i tre af dem, den sidste har ikke har baneledelsen ikke nogen officiel tid på. Entusiasmen er dog tydelig hos den unge kører, der denne gang også skal køre mod flere kørere fra det større Eurocup mesterskab, der denne weekend har fået wild cards til at deltage.


(Foto: Peter van Egmond )

”Det er gået godt, ”fortæller Mikkel fra hotellet efter en travl dag. ”Vi har fundet mere og mere tid i bilen. Det er en sindssygt fed bane, det er helt klart en af mine yndlingsbaner, det går op og ned.”

Udover travlheden og succesen på asfalten, arbejdes der intenst i Mikkel Macs bagland for at sikre ham et økonomisk fundament, for at den unge dansker fortsat kan deltage i det internationale mesterskab. Indtil videre har der desværre ikke vist sig mulighed for at lukke en sponsoraftale, så han kan koncentrere sig om mesterskabet. Men det fjerner heldigvis ikke fokus fra weekendens opgaver.

”Bilen går bedre og bedre, og vi har alt i alt haft en god dag synes jeg. Nu glæder jeg mig til i morgen, hvor jeg skal køre den første officielle frie træning i et felt på hele 28 biler, før det lørdag går løs med kvalifikationen forud for søndagens første løb. Jeg skal køre sammen med de mere erfarne og hurtige Eurocup kørere i denne weekend, dog uden at de tæller med i mit NEC mesterskab.”

Efter torsdagens testkørsler, så køres der to frie træninger fredag, før startplaceringerne skal afgøres i den endelige kvalifikation lørdag. Søndag vil tredje og fjerde løb i mesterskabet blive kørt, i kampen om endnu flere danske podieplaceringer.

Aslak Vind
Presseansvarlig
Mikkel Mac


Læs mere om:
  • Mikkel Mac
  • KTR
  • Brno
  • 25/04/10 - Brno - Formula Renault 2.0 NEC
  •