Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Scandinavian Touring Car Cup

Nye biler og nyt brændstof i dansk motorsport

STC Cup 
21/04/10 

Åbningsløbet giver Danmarkspremiere for den mest miljøvenlige racerbenzin
Der bliver masser af nyheder, når årets danske og nordiske banesportssæson bliver skudt i gang i weekenden på FDM Jyllandsringen. Og det bliver nyheder, som man vil kunne glæde sig over ikke bare på racerbanen ved Silkeborg, men også i dens omgivelser. Både herhjemme og i udlandet.
 

Åbningsløbet markerer nemlig premieren på Scandinavian Touring Car Cup, hvor de bedste mandskaber fra Danish Touringcar Championship og Scandinavian Touring Car Championship tørner sammen. For første gang nogensinde vil et racerløb på dansk grund blive vist samtidig i både Danmark og Sverige, når Kanal 6 og Viasat Motor transmitterer i de respektive lande.

Men også i nærområdet får man glæde af racerpremieren. For første gang nogensinde køres et løb i dansk bilsports topklasse på den mest miljøvenlige racerbenzin, som findes. Det er en såkaldt alkylatbenzin, der produceres af den landmandsejede virksomhed Lantmännen Aspen, og ved forbrænding indeholder udstødningsgassen minimalt med skadelige stoffer, såsom benzen og andre aromatiske kulbrinter.


I den nye Scandinavian Touring Car Cup skal der køres på alkylatbenzin fra Lantmännen Aspen. Det er den mest miljøvenlige benzin, der findes, da den bl.a. indeholder 99 % færre farlige kulbrinter end almindelig benzin.
(Foto: Morten Alstrup)

I en tid, hvor interessen for miljøet hele tiden stiger, er det rimeligt, at også motorsporten gør, hvad den kan for at mindske de skadelige virkninger på miljøet.
Udstødningsgassen fra alkylatbenzin indeholder 99 % færre farlige kulbrinter end almindelig benzin. Desuden lugter udstødningsgassen mindre, og røgudviklingen er sparsom.

På racerbanen er der også flere nyheder for det danske motorsportspublikum. Det gælder ikke mindst på bilsiden, hvor der bliver Danmarkspremiere i race for såvel Volvo C30 som Volkswagen Scirocco.

Volvo C30-modellen indsættes af Polestar Racing, der står bag den svenske fabriks racersatsning, hvor man har medbragt to biler til FDM Jyllandsringen. Gennem det meste af onsdagen har Robert Dahlgren, Sverige, testet sit eksemplar, hvor han endte med de hurtigste omgangstider. Ligesom sin teamkammerat – den regerende svenske mester, Tommy Rustad, Norge – har han tidligere kørt på FDM Jyllandsringen, men det var i en formelvogn tilbage i halvfemserne, hvor banen var meget kortere end i dag.


Volvos fabriksteam har tilbragt hele onsdagen med at teste på FDM Jyllandsringen med sine Volvo C30-modeller, der får premiere i dansk racing i weekenden.
(Foto: Morten Alstrup)

Den anden nye bil er Volkswagen Scirocco, hvor de to eksemplarer køres af Fredrik Ekblom og Patrick Olsson, begge Sverige. For dem begge gælder det iøvrigt, at weekendens Åbningsløb bliver deres første start på FDM Jyllandsringen.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 25/04/10 - Jyllandsringen - STC Cup
  •