Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Folkerace

Intens og spændende DM-premiere i Folke Race

Folkerace 
24/04/10 

Motorsport Nordjylland (MNJ) havde på forhånd lovet fuld power på DM-premieren 2010 i Folke Race, som foregik på hjemmebanen - off road-stadionet i Nysum. Arrangementet satte desuden ny deltager-rekord med 107 FR-kørere på startlisten.
 

- Kørerne havde virkelig gjort et stort hjemmearbejde i værkstedet hen over vinteren, konstaterer Kaj Storgaard. - I både Klasse 1 (auktionspris: 5.000 kr.) og Klasse 2 (auktionspris: 8.000 kr.) blev publikum præsenteret for mange nye flotte FR-racere.


Holdleder Thomas Pedersen fejrde bilskiftet i Klasse 1 med en tredjeplads.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Til 2010-sæsonen har MNJ’s DM-holdleder: Thomas Pedersen skiftet bilmærke: - Normalt har jeg kørt Folke Race i VW Golf, men frem over bliver opgaven at finde evt. reservedele til Opel Vectra. Her kan man for øjeblikket finde det største udvalg inden for både karosserier og motorer. Som deltager i front af DM-serien er det desuden nødvendigt at bygge en lille håndfuld racere, for disse har jo en tendens til at smutte i den obligatoriske auktion.

Thomas Pedersen tager dog udfordringerne med stor sindsro, og herunder også et rekordstort startfelt af MNJ-chauffører med 34 i Klasse 1 samt 17 i Klasse 2.

- I 2010 går MNJ helhjertet efter en tilbageerobring af DM-titlen for klubhold, forklarer Thomas Pedersen. - Klubholdstitlen har gennem de sidste 2 år været i hænderne på Ikast og Omegns Motorklub (IMK), men MNJ fik heldigvis en god start på hjemmebane.


Uprunneren Jan Bjerg kvalificerede sig til A-finalen med 3 flotte heatsejre, og slutresultatet blev en samlet sekser.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Mange af nordjydernes FR-uprunnere gav fuld gas i de indledende heats. I Klasse 1 kvalificerede 5 MNJ’ere sig direkte til de 5 mulige start-aktier i den afgørende A-finale.


Anders Salomonsen fik et lille gennembrud ved DM-premieren med sin SAAB 900.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- I A-finalen gik midtjyden: Jannick Godskesen fra IMK dog til makronerne med en sejr, fortsætter Thomas Pedersen. - Herefter fulgte MNJ’erne: Anders Salomonsen, jeg selv, Allan Jørgensen, Lars Lindgaard og Jan Bjerg. Succesen blev fulgt op i B-finalen, hvorved yderligere 3 kørere fra MNJ sluttede i TOP TI: Kenneth Konge, Bent Sørensen, Lau Theilgaard.


Kenneth B. Sørensen hjmekørte en flot tredjeplads i Klasse 2.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Der blev kørt FR-motorløb i DM-premieren med udfordring af tyngdelovens muligheder, oplyser Kaj Storgaard. - I Klasse 1 vinkede Torben Nørgaard således farvel til en sikker aktie i B-finalen under kvalifikationen. MNJ’eren skar lidt for tæt rundt i et sving, hvilket hurtigt gav et medlemskab af Kolbøtteklubben. Raceren landede direkte på hjulene igen, men der var ikke nok brændstof at køre videre på.


Allan Jørgensen har gennem flere FR-sæson scoret topresultater i Klasse 2, men er i 2010 skiftet til Klasse 1, hvor premiereresultatet blev en firer generelt.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Lars Lindgaard var yderst flittig i DM-premieren, idet DM-vinderen fra 2008 deltog i begge FR-klasser: - Jeg havde tilfældigvis to FR-biler stående hjemme på værkstedet. Det skulle derfor prøves at få dem begge to med i A-finalerne i det samme arrangement. I al beskedenhed blev projektet kronet med held, idet jeg scorede toeren i Klasse 2. I Klasse 2 blev MNJ’s nytilgåede Kenneth B. Sørensen desuden nr. 3 i A-finalen.


Lars Lindgaard var flittig og stærkt kørende ved DM-premieren med delateglse i 2 A-finaler.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Alt i alt fik MNJ etableret en flot sejr for klubholdet med 4 podieplaceringer ud af 6 mulige, afslutter Thomas Pedersen. - Frederikshavn Sæby Auto Sport kørte sig ind på andenpladsen, og vi slået et pænt forspring til ærkerivalerne fra IMK på treeren.


I Klasse 1 vandt midtjyden Jannick Godskesen foran 5 MNJ-kørere: : Anders Salomonsen, Thomas Pedersen, Allan Jørgensen, Lars Lindgaard og Jan Bjerg.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Som arrangør venter forude 2. afdeling af DM i Rally Cross søndag d. 9. maj for MNJ. I mellemtiden inviterer motorklubben til Åbent Hus i Folke Race lørdag d. 1. maj på off road stadionet. Her kan interesserede prøve en køretur i en FR-racer med chauffør. ”Modige” over 18 år får desuden - mod et lille beløb - mulighed for selv at være bag rattet på nogle baneomgange.

Motorsport Nordjylland

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Nysum
  •