Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon

Potente racerbiler på banen

Special Saloon 
22/04/10 

På trods af krisen kan Bel-Ray SSC Challenge præsentere et felt med 14 potente Special Saloon-racere, når sæsonen går i gang i denne weekend på FDM Jyllandsringen.
 

"Selvom vi tidligere har meldt ud, at der var godt 20 tilmeldte, er det desværre ikke alle, der er klar til start endnu", fortæller klassens promotor, Erik Byrgesen. "Vi bliver 14 biler i weekenden, men det er til gengæld nogle hurtige og spændende biler, som publikum helt sikkert vil nyde at opleve."


Der bliver fart over feltet til Åbningsløbet.
(Foto: Gripping Media)

Både Johannes Graversen og Christian Vejby, der er forsvarende mestre i hhv. SP4 og SS2-klasserne, er klar til start ved Åbningsløbet. Selvom Vejby i år kan tage sit tredje SS2-mesterskab i træk, får han nok svært ved at hænge på Michael Klostermann, der endnu en gang er vendt tilbage med sin BMW E46 GTR. Hvis mekanikken ellers holder, får de øvrige SS2-kørere svært ved at følge med.

I SP4-klassen får Graversen kam til sit hår af Aquila-kørerne Thomas Mortensen og Dennis Holbæk samt Jørgen Hansen, der har byttet sin BMW M3 GTR ud med en Renualt Megane Trophy.

Den franske racer viste sig ikke fra sin bedste side, da "Gamle Hansen" for et par uger siden deltog i et løb på Hockenheim-banen.
"Med BMW’en ramte jeg omdrejningsbegrænseren ved 247 km/t mindst 100 meter inden bremsepunktet – Renault’en skulle køre lige så stærkt, men nåede slet ikke begrænseren, så et eller andet sted mangler der noget", kunne Jørgen efterfølgende berette.
Det nåede han imidlertid ikke at undersøge nærmere, for i weekendens andet løb røg det ene baghjul af bilen - så de sidste to uger er gået med at reparere bilen.


Jakob Borum gør klar til endnu et års hård kamp med Christian Vejby.
(Foto: Gripping Media)

En bil og kører, der bliver spændende at følge, er Kristian Christiansen, der stiller op i en Porsche 911 GT1. Kendere vil vide, at det er den bil, der er indehaver af banerekorden på Ring Djursland, så der er lagt op til høj fart, når SSC-feltet ruller ud på den jyske asfalt.

I SS3-klassen kan Claus Christensen risikere hård modstand, hvis Andreas Brejner og den voldsomme Audi S2 Quattro bliver klar til start. Også den tidligere Honda-kører, kørelæreren Chris Poulsen, har skiftet bil til denne sæson. Og dét endda til en Seat Leon Cupra, der er blevet modificeret med bredere skærme og lidt flere kræfter under hjelmen.


Claus Christensen testede for nylig sin Porsche 997 GT3 på Jyllandsringen.
(Foto: Gripping Media)

Ved Åbningsløbet får SSC-kørerne selskab af kørerne fra Renault Clio DTC Light Cup. Mærkeklassen, der i år ellers kører sammen med DTC-feltet, kører med i SSC-feltet i de løb, hvor den svenske STCC-serie kører sammen med DTC. Det bliver ikke første gang at en Renault Clio Cup-racer deltager i Bel-Ray SSC Challenge; flere kørere har tidligere deltaget i klassen for at få ekstra kilometer under huden.

Der er ingen tvivl om, at Bel-Ray SSC Challenge kommer til at levere publikumsvenligt race i weekenden.

Bel-Ray SSC Challenge

Gripping Media ApS

Læs mere om:
 • Claus Christensen
 • Jakob Borum
 • Jyllandsringen
 • 25/04/10 - Jyllandsringen - Special Saloon
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her