Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Renault DTC Light Cup

Nyt løbsformat giver spændende løb for Clio'erne

Renault DTC
Light Cup 

21/04/10 

Der er blevet vendt grundigt op og ned på tingene i Renault DTC Light Cup
En af de bilsportsklasser, der med garanti kommer til at byde på masser af spændende og underholdende race i den nye sæson, er Renault DTC Light Cup. Der er nemlig blevet vendt grundigt op og ned på tingene i den klasse, der hidtil har været kendt som Renault Clio Cup.
I forhold til tidligere år er racerbilerne blevet opdateret, men den store spænding kommer til at ligge i det nye mesterskabs- og afviklingsformat, klassen kører under. Første gang, det sker, er ved Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen i weekenden.
 

I år kan der nemlig ikke bare scores masser af point til mesterskabet ved at komme til tops i de to løb, der skal køres. Der kan også komme maksimumpoint på kontoen i den tidtagning, der går forud for løbene, for her gives der nemlig point efter præcis samme skala som i de to løb. En god kører, der er hurtigst i tidtagningen og vinder begge løb, vil i år kunne score 60 point mod 43 sidste år.

Men han skal også være god. For hurtigste mand i tidtagningen får nemlig den største udfordring af alle i feltet.

Deltagerne skal i år starte første løb i omvendt rækkefølge i forhold til tidtagningsresultatet. Hurtigste mand i tidtagningen får ikke pole position, men derimod den bageste plads i startopstillingen til det første heat. Næsthurtigste mand starter næstsidst, tredjehurtigste mand tredjesidst og så fremdeles. Dette er en sand garanti for masser af spænding for publikum og overarbejde for kørerne, når de skal kæmpe sig frem i rækkerne. Når hurtigste mand ikke op gennem hele feltet i første løb, får han en ny chance i det andet, hvor startopstillingen vil være baseret på resultatet af dels tidtagningen, dels første heat.


Michael Christensen vil sikkert skulle igennem mange overhalinger på søndag i Renault DTC Light Cup – specielt hvis han som hidtil er blandt de hurtigste i tidtagningen.
(Foto: Morten Alstrup)

To af de kørere, der sikkert vil levere hovedparten af overhalingerne på søndag, er Michael Christensen, Varde, og Jacob Kristensen, Selling. Begge var de med i sidste års medaljekamp, hvor de endte med at vinde otte af årets 14 løb imellem sig.

Renault DTC Light Cuppen vil i øvrigt afvikle fire af årets seks mesterskabsafdelinger sammen med Danish Touringcar Championship, men vil ved Åbningsløbet deltage i samme start som Bel-Ray SSC Challenge.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jacob Kristensen
  • Michael Christensen
  • Jyllandsringen
  • 25/04/10 - Jyllandsringen - Renault DTC Light Cup - DM
  •