Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Scandinavian Touring Car Cup

Jason Watt: ”Det bedste touring car løb i mange år”

STC Cup 
21/04/10 

To tidligere DTC-mestre testede før Scandinavian Touring Car Cup-premiere
I den kommende weekend begynder et nyt kapitel ikke bare i den danske, men også i den nordiske motorsports historie, når den første af de fire afdelinger, som skal udgøre Scandinavian Touring Car Cup køres på FDM Jyllandsringen. Over 25 kørere er der i feltet, der bl.a. tæller fire tidligere DTC-mestre. To af dem var mandag i gang med deres forberedelser, da de testede på FDM Jyllandsringen.
 


På FDM Jyllandsringen testede Jason Watt for første gang de Yokohama-dæk, der skal anvendes i Scandinavian Touring Car Cup. Sidste efterår kørte Seat Leon-køreren på samme dæktype i sin VM-debut.
(Foto: Morten Alstrup)
”Det bliver kanon sejt,” siger Jason Watt, Herlev, om den kommende udfordring. ”Det bliver det bedste touring car løb set på dansk jord i mange år, og det synes jeg, at vi skal være glade for i denne her tid. Det bliver hamrende fedt race.”

2002-mesteren kører atter i den hvide Seat Leon, han med stor succes har styret i de seneste sæsoner, men han ved også, at det er en hård dyst, som venter forude.

”De svenskere, der kommer, er jeg ikke helt tryg ved,” indrømmer han. ”Jeg tror, at de kører stærkt. Jeg tror, at de – finanskrisen til trods – stadig er på et niveau, hvor de gør det godt, og de har også stadig mange penge at gøre det godt med. Jeg tror, at vi rent test- og træningsmæssigt har haltet lidt efter i Danmark, og så har de også et forspring i deres viden med de nye Yokohama-dæk. Men vi kender jo Jyllandsringen som vores egen bukselomme, så jeg tror nok, at det skal blive jævnbyrdigt.”

Også Casper Elgaard, Århus, var ude at køre i den BMW 320si E90, han skal køre for Team Bauhaus Telesikring.
”Jeg tror, at konkurrencen bliver hård fra svenskerne,” siger den tidligere tredobbelte mester, der skal i gang med sin første fulde sæson i denne biltype siden 2007. ”Jeg er meget glad for at være her sammen med Team Bauhaus Telesikring, for hele opsætningen omkring teamet er fantastisk, og folkene arbejder utroligt professionelt.”


Casper Elgaard forberedte sig til weekendens premiere i Scandinavian Touring Car Cup i den BMW 320si E90, han skal køre for Team Bauhaus Telesikring.
(Foto: Morten Alstrup)

”Vi er kommet sent i gang på grund af, at hele projektet er faldet sent på plads. Fire gange en halv time er ikke vanvittig meget test inden sæsonstart. Svenskerne har været i gang i lang tid, og de har kørt på disse her Yokohama-dæk i en sæson før os, så på mange punkter har de nogle fordele. Men det er vores hjemmebane, og det håber jeg virkeligt, at vi kan gøre fordel af.”

Netop den dæktype, der skal anvendes i årets Scandinavian Touring Car Cup, er helt ny for kørerne fra den danske DTC-serie. De leveres af Yokohama, der i en årrække har leveret det officielle dæk til FIA’s World Touring Car Championship, og det er netop dette dæk, man skal bruge i den nye løbsserie.

”Nu har jeg øvet mig i dag, og jeg har fundet ud af, at dækkene opfører sig nogenlunde ligesom de andre, vi har kørt på,” siger Jason Watt.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • Jason Watt
  • Perfection Racing
  • Team BYGMA Jason Watt Racing
  • Jyllandsringen
  • 25/04/10 - Jyllandsringen - STC Cup
  •