Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Rally Championship

Rally Tyrkiet - dag 3

WRC 
19/04/10 

World Rally ChampionshipDer var lagt op til stor spænding her på sidste dagen med de 3 første kørere inden for 30 sekunder.
Men desværre var vejret ikke helt med løbs arrangøren som desværre måtte aflyse de 2 første SS på denne dag så der nu kun var 4 SS der skulle køres og da Mikko Hirvonen allerede på SS 20 som fik dæk problemer og mistede ca. 40 sekunder så han var ude for chance for at vinde nu medmindre Sebastian Loeb lavede en fejl og med tids tabet rykkede ned på 4 pladsen efter at Daniel Sordo kørte sig op på 3 pladsen.
 

Efter SS 21 hvor Petter Solberg var tæt på at miste hans 2 plads efter en kørefejl hvor han satte tid til i forhold til Sebastian Loeb men det virkede dog som om at han havde sikret sig 2 pladsen i rallyet da han nu var 41 sek. foran Mikko Hirvonen og Sebastian Loeb vandt denne prøve og viste endnu engang at han er der når det er nødvendig men den store taber blev Daniel Sordo der stoppede kort før målet på denne prøve og nu var ude af rallyet.

De 2 sidste SS ændrede ikke noget ved løbets resultat og derved kunne Sebastian Loeb – Citroen C4 vinde hans 57 WRC løb i hans karriere og udbyggede hans WM føring i hans forsøg på at vinde hans 7 WM titel.


(Foto: Ford BP Abu Dhabi)

Petter Solberg gentog hans 2 plads fra Mexico og kom derved forbi Mikko Hirvonen i WM stillingen og er nu på 2 pladsen med 53 point hans bedste placering i WM serien igennem flere år.
Mikko Hirvonen kom igen på podiet med en 3 plads og fik dermed 15 point på WM kontoen og har nu 52 point hvilket er hele 40 point efter Sebastian Loeb så det ser ikke for godt ud i forhold til jagten på hans første WM titel som han havde sat næsen op efter inden sæson starten.


(Foto: Ford BP Abu Dhabi)

Sebastian Ogier kom lidt igen og sluttede som nr. 4 i dette rally med Kimi Raikkonen der blev nr. 5 hvilket er hans bedste resultat i WM serien siden hans skifte fra F1 han udtalte efter rallyet at han har fået mere tryghed og kan nu begynde at presse bilen lidt uden det bliver til sats.
I top 10 så man også Hollænderen Dennis Kuipers der ellers er tilknyttet Wevers Sport hvor han normalt køre Ford Focus RS men til dette løb stillede han til start med M-Sport i en Ford Fiesta Super 2000 som han også skal køre i til flere udvalgte WM rally og han håber derved at skabe en erfaring der vil kunne sikre sig en fast plads i serie næste år.

Aron Burkart - Suzuki Swift deltog I Junior mesterskabs klassen og vandt denne klasse med 3.53 min. ned til nr. 2 i klassen Alessandro Broccoli i Renault Clio det var den 1 afd. af 6 der tæller til mesterskabet i 2010 hvor det næste bliver Portugal.

Samlet resultat Top10 i rally Tyrkiet:
1. S Loeb/D Elena Citroen C4 3:01. 38.7
2. P Solberg/P Mills Citroen C4 3:02. 33.2
3. M Hirvonen/J Lehtinen Ford Focus RS 3: 03.22.1
4. S Ogier/J Ingrassia Citroen C4 3: 05.24.7
5. K Räikkönen/K Lindström Citroen C4 3:08. 23.0
6. F Villagra/J Diaz Ford Focus RS 3:09.35.4
7. M Wilson/S Martin Ford Focus RS 3:10. 08.5
8. J-M Latvala/M Anttila Ford Focus RS 3:21. 22.9
9. D Kuipers/F Miclotte Ford Fiesta S2000 3:25. 00.9
10 A Burkart/A Kachel Suzuki Swift 3:28.43.4

Per Rasmussen


Læs mere om:
  • Mikko Hirvonen
  • Petter Solberg
  • Sebastien Loeb
  •  
     

    World Rally Championship nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: