Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Scandinavian Touring Car Cup

Dansk svensk landskamp på racerbanen

STC Cup 
19/04/10 

Nordeuropas bedste racerkørere kæmper på FDM Jyllandsringen
Hvem er bedst? Danmark eller Sverige? Det emne har været til evig diskussion de to lande imellem, og det er ikke kun, når det gælder fodbold. Også i motorsport.
Sverige har haft mere succes end Danmark i Formel 1. Til gengæld har vi lammetævet svenskerne, når det gælder 24-timers løbet på Le Mans.
Men hvem er egentlig bedst?
 

Det spørgsmål får vi i år svaret på, når ikke bare en række af Nordeuropas bedste racerkørere, men også deltagerne fra to af det senere tiårs stærkeste nationale mesterskaber indenfor standardvogne i Europa tørner sammen fire gange. Første gang bliver den 24.-25. april på FDM Jyllandsringen ved Silkeborg, hvor der er premiere på den nye Scandinavian Touring Car Cup.


Jan Magnussen og James Thompson har i de seneste par sæsoner haft mange hårde dyster på Jyllandsringen, men i weekenden får de endnu hårdere modstand i Scandinavian Touring Car Cup.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Det bliver bilsportens svar på den traditionelle landskamp i Parken. Her er det 11 kørere fra Danish Touringcar Championship, der tørner ud mod 15 rivaler fra Swedish Touring Car Championship. Danmark mod Sverige.

Når de 26 biler bliver sluppet løs, er der ikke bare tale om et stort felt efter hjemlige forhold. Også internationalt kan den nye Scandinavian Touring Car Cup måle sig. Da årets verdensmesterskab for samme biltype blev skudt i gang i sidste måned, var der 19 biler til start, mens Europa Cup-premieren i samme disciplin talte 11 startende.

Men det er ikke kun i kvantitet, at Scandinavian Touring Car Cup kan måle sig. I kvalitet bliver der tale om et overflødighedshorn af topkørere og topteams fra Danmark og Sverige.

Team Bauhaus Telesikring fra Odense bringer således et sandt dream team til start i sine to BMW 320si E90-racere. Det er Casper Elgaard, Århus, og Jan Magnussen, England, der sammenlagt har vundet hele fem DTC-titler og i fællesskab er den mest vindende duo, når det gælder løbssejre i klassen.

Hartmann Honda Racing har på rekordtid bragt sig i en topposition, hvor man er i stand til at tiltrække topnavne udenfor Danmarks grænser. I de to seneste sæsoner har mandskabet fra Herning samarbejdet med James Thompson, England, der er tidligere VM-treer og flerdobbelt britisk mester, og som sidste år var meget tæt på at vinde den danske titel. Briten har i år Tomas Engström, Sverige, som teamkammerat.

Endnu et stærkt kort fra den danske serie er Jason Watt, Herlev. Med sin ukuelige jernvilje og kampgejst gør han sig stærkt gældende i sin håndbetjente Seat Leon, og han har om nogen set frem til den øgede internationale konkurrence, som den nye serie vil give ham.


Volvos fabrikshold – Polestar Racing – er med i det stjernespækkede felt i Scandinavian Touring Car Cup på Jyllandsringen den 24.-25. april.
(Foto: Volvo)

Men modstanden från hinsidan er dog ikke sådan at kimse af. Polestar Racing står bag Volvos fabriksteam, hvor de to C30-modeller køres af Robert Dahlgren, Sverige, og den forsvarende mester i Swedish Touring Car Championship, Tommy Rustad, Norge.

Nordmanden fik sidste år kamp til stregen, da Thed Björk, Sverige, kørte lige op med ham i pointstillingen og kun tabte titlen i kraft af dårligere individuelle resultater. Thed Björk fortsætter sammen med Jan Nilsson, Sverige, som chauffører i Flash Engineerings BMW 320si E90-modeller, og duoen tager den nye Scandinavian Touring Car Cup meget alvorligt. De var således de første i år til at teste på FDM Jyllandsringen, hvilket skete i regn og blæst før påske.

De danske hold:

# Kører Team Mærke
3 James Thompson, England Hartmann Honda Racing Honda Accord Euro-R
6 Jason Watt, Herlev Herlev Seat Leon
8 Kim Morgan, Vrå KC Motorsport BMW 320i E46
9 Michael Carlsen, Vissenbjerg Carlsen Motorsport Peugeot 407
11 Jens Møller, Ikast FDM Tegee-Dan Motorsport Seat Leon
12 Kim Holmgaard, Aalborg FDM Tegee-Dan Motorsport Seat Leon
16 Tomas Engström, Sverige Hartmann Honda Racing Honda Accord Euro-R
22 Robert Schlünssen, Tyskland Alternative Engineering BMW 320si E90
23 Jan Magnussen, England Team Bauhaus Telesikring BMW 320si E90
24 Niels Christiansen, Vrå Niels Christiansen Toyota Corolla T-Sport
87 Casper Elgaard, Århus Team Bauhaus Telesikring BMW 320si E90

Det svenske hold:

# Kører Team Mærke
1 Tommy Rustad, Norge Polestar Racing Volvo C30
2 Thed Björk, Sverige Flash Engineering BMW 320si E90
4 Richard Göransson, Sverige WestCoast Racing BMW 320si E90
06 Jan Nilsson, Sverige Flash Engineering BMW 320si E90
7 Robert Dahlgren, Sverige Polestar Racing Volvo C30
14 Fredrik Ekblom, Sverige Team Biogas.se Volkswagen Scirocco
15 Patrick Olsson, Sverige Team Biogas.se Volkswagen Scirocco
17 Viktor Hallrup, Sverige Chevrolet Sweden Chevrolet Cruze
18 Viktor Huggare, Sverige Huggare Racing Opel Astra
20 Mattias Andersson, Sverige MA:GP/IPS/Bilsport & MC Alfa Romeo 156
21 Johan Stureson, Sverige MA:GP/IPS/Bilsport & MC BMW 320si E90
88 Robin Appelqvist, Sverige Appelqvist Racing Alfa Romeo 156
89 Claes Hoffsten, Sverige MECA Alfa Romeo 156
96 Andreas Ebbesson, Sverige Ebbesson Motorsport BMW 320si E90
97 Joakim Ahlberg, Sverige BMS Event BMW 320i E46

DTC Motorsport A/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 25/04/10 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •