Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 NEC

Debutweekend i Formel Renault fejret
med andenplads og pokal

Formula Renault
2.0 NEC 

19/04/10 

Navnet Mikkel Mac er efter søndagens andenplads blevet et man kender i Formel Renault 2.0 NEC feltet. Debutweekendens første løb sluttede med en fjerdeplads på den tyske Hockenheim bane, men efter et par justeringer kom den 17 årige racerkører fra Nykøbing Falster på podiet med en velfortjent andenplads i det afsluttende løb.
 

”Jeg sluttede på andenpladsen! ” fortæller en glad Mikkel i mobiltelefonen fra Baden-Würtenberg. ”Det førende team har stadig fundet noget i bilen, som vi ikke har fundet. Men efter det første løb i denne weekend er vi meget tættere på. Jeg vidste at det var muligt at komme så tæt på, nu skal jeg have det sidste skridt op på podiet.”


(Foto: Peter van Egmond)

Desværre betyder manglende sponsorer, at det stadig er uvist om Mikkel vil være i stand til at deltage i den kommende afdeling i Tjekkiet. Men chancen for at vinde er kommet tættere på, med søndagens podieplacering.

”Jeg startede weekenden med næsthurtigste træningsomgang, og en fjerdeplads i det første løb fordi jeg manglede topfart på langsiden. Men nu er jeg så tæt på, det er utroligt motiverende med den fremgang. Jeg håber at kunne fortsætte den kurve om en uge, hvis vi kan finde pengene.”

Mikkel er nu på andenpladsen i det krævende europæiske Formel Renault mesterskab, et mesterskab som har skabt så mange unge danske stjernekørere. Et mesterskab hvor endnu en ung dansker markerer sig helt i top, med en podieplacering i sin debutweekend. Andenhurtigst i den sidste frie træning, en tredjeplads i kvalifikationen og slutteligt en andenplads i løbet må regnes som en tilfredsstillende start på en sæson.


(Foto: Peter van Egmond)

”Det var et fedt løb! Der var en masse kamp om placeringerne helt fremme i front. Jeg startede jo fra 5. pladsen. Jeg fik en god start, og jeg var ret hurtigt fremme i spidsen og kæmpe med om sejren.”

”Vi havde lidt dårlige dæk, som I måske husker så måtte vi ofre et af vores kun to nye sæt dæk allerede i torsdagens første træning, hvilket primært var løbsledelsens beslutning. Så mine dæk havde en hel træningssession mere bag sig end de andre, og det kunne jeg altså godt mærke.”

”Der var en del overstyring i bilen på grund af mine slidte dæk, så jeg havde ikke nogen mulighed for at hente den førende i løbet. Han kørte næsten et halvt sekund hurtigere end mig per omgang. Men jeg er da ret godt tilfreds med min andenplads!”

”KTR teamet er dygtige, de har tidligere kørt i Formel 3000 og Formel Renault 3.5 World Series blandet andet. De er i gang med at lave et par ændringer på bilens opsætning, så den forhåbentligt er klar til at kæmpe med om sejr i næste løb på Brno.”
”Desværre ved jeg ikke om jeg har budget til at deltage i det kommende løb, der allerede er om en uge. Jeg har tegnet en løb til løb kontrakt af samme årsag. Men jeg håber at det løser sig, så jeg forhåbentligt snart kan vise at jeg kan vinde i Formel Renault!”


(Foto: Peter van Egmond)

Resultat af løb 2 på Hockenheim:
1. Julien Eisenreich (Belgien)
2. Mikkel Mac (Danmark)
3. Johann Ledermair (Østrig)
4. Jakub Smiechowski (Polen)

Stilling i mesterskabet i Formel Renault Northern European Cup 2010:
1. Julien Eisenreich 60 point
2. Mikkel Mac 41 point

Aslak Vind
Presseansvarlig
Mikkel Mac


Læs mere om:
  • Mikkel Mac
  • Hockenheim
  • 18/04/10 - Hockenheim - Formula Renault 2.0 NEC
  •