Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Andenplads til Jan Magnussen i Californien

ALMS 
18/04/10 

American Le Mans SeriesKan få problemer med at komme hjem til DTC premiere
Jan Magnussen kørte et fantastisk løb i sin Corvette C6.R på bybanen Long Beach i Californien, da anden afdeling af den Amerikanske Le Mans Serie blev afviklet natten til søndag dansk tid.
 

Med 45 minutter tilbage af det 100 minutter lange løb overtog Jan Magnussen Corvetten fra Johnny O'Connell, der kom i pit fra en tredje plads. Desværre havde Jan Magnussen problemer med, at få rattet sat i bilen og da han forlod pitten, var han faldet tilbage på sjettepladsen. På en bybane, der er kendt for at være svær at overhale på, så det sort ud for Magnussen. Men en efter en overhalede han de foranliggende og med kun to minutter tilbage, kom han forbi den foranliggende BMW og andenpladsen var i hus, men der var desværre for lidt tid tilbage til, at han kunne sætte et angreb ind på den førende Porsche.

"Det var virkelig tæt ræs" sagde Jan Magnussen efter løbet i nat. "På et tidspunkt lå vi som perler på en snor, men det var rigtig svært at komme forbi. Jeg havde en god fight med Ferrari'en og BMW'en og fik sat et par gode overhalinger ind, så det var fedt. Desværre var det jo et kort løb i forhold til, hvad vi plejer at køre, så der var desværre ikke tid til, at komme forbi den førende Porsche. Det korte løb betød også, at vores pitstop var kortere end normalt, da vi ikke skulle have lige så meget brændstof på som vi plejer. Derfor var der kortere tid til køreskiftet og der havde vi for en sjælden gang skyld et problem, da forhjulene stod lidt skævt og rattet derfor ikke kunne komme på. Ærgerligt, men det er desværre de ting, der kan ske".

Jan Magnussen har i øvrigt, ligesom mange millioner andre, problemer med at komme hjem, da luftrummet er lukket. Grundet askeskyen er hans flyver fra Los Angeles søndag blevet aflyst og det er endnu ikke sikkert, hvornår Jan Magnussen så kan komme med en flyver. Dermed kan DTC premieren i næste weekend i værste fald komme i fare.

"Det er selvfølgelig rigtig, rigtig surt" fortæller Jan Magnussen. "Vi har i forvejen ikke haft nogle test af BMW'en med det nye team Perfection Racing og nu ser det ud til, at jeg ikke kan komme hjem til den eneste testdag vi har inden det går løs på søndag. Men det er den mindste bekymring jeg har lige nu, for det ser heller ikke ud til, at det bliver let at nå hjem til løbet. Men jeg holder øje med situationen time for time og håber det bedste".


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Long Beach
  • 17/04/10 - Long Beach - ALMS
  •