Dansker imponerer i Formel Renault debut!

Formula Renault
2.0 NEC

17/04/10

Den 17 årige danske racerkører, Mikkel Mac, har for alvor sat et aftryk som den næste dansker i den internationale Formel Renault 2.0 Northern European Cup klasse. Næsthurtigst i sidste træning, en 3. plads i kvalifikationen, og en 4. plads i weekendens første løb på Hockenheim i Sydtyskland.

Men som altid er den unge mand fra Nykøbing Falster ikke tilfreds med dagens resultat, ambitionerne om en sejr var velbegrundede. Han har store sko at fylde efter flere unge danske stjerneskud, som sidste år har kørt i klassen med gode resultater til følge, og allerede nu er Mac en kører som der er stor opmærksomhed omkring.

”Jeg startede jo fra 3. startplacering i lørdagens løb efter at flere kørere foran mig var blevet diskvalificeret, og jeg var hurtigt oppe på 2. pladsen efter de første par sving. Men desværre røg jeg derefter ned på 3. pladsen, og sluttede løbet på 4. pladsen.”

”Det viser sig, at de andre teams har fundet noget i bilen, som vi endnu ikke har fundet. De trækker simpelthen fra mig ud på langsiden, selvom de har mere vinge på bilen. Jeg forstår det ikke helt, men nu arbejder teamet på at optimere bilen, så vi er klar til weekendens andet løb på søndag.”

(Foto: Chris Schotanus)

”Det værste var, at ham der lå foran mig på tredjepladsen trak fra mig på langsiden, men samtidig lavede han så mange kørefejl da jeg pressede ham. Men fordi hans bil var hurtigere end min, så kunne jeg ikke komme forbi ham med de lange langsider der er på Hockenheim. Men nu ved jeg, at jeg sagtens kan være med i denne internationale formelklasse, og jeg slog endnu engang min teamkammerat. Det er en god følelse!”

”Jeg skal starte søndagens løb fra 5. pladsen, og jeg håber teamet har fundet den manglende fart i bilen, for podiet er helt klart mit mål!”

Mikkel Mac har tegnet en løb til løb kontrakt med det belgiske topteam KTR, da den unge kører endnu ikke har et fuldt budget til en 2010 sæson. Derfor er det en stor lettelse for ham, at han som kører kan matche de bedste i klassen.

”Jeg håber at vi inden længe kan finde det resterende budget, så jeg kan koncentrere mig om at køre gode resultater hjem. Næste løbsweekend er allerede om en uge i Brno i Tjekkiet, og jeg håber at vi kan sikre os et budget på daværende tidspunkt.”

”Men vi har travlt, så jeg håber at man er begyndt at få øje på de kommercielle muligheder ved at annoncere i en international formelklasse med op til 60.000 tilskuere til løbet.”