Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Renault 2.0 NEC

Dansk racertalent klar til international formel topklasse

Formula Renault
2.0 NEC 

13/04/10 

Endnu en ung og talentfuld dansk racerkører er klar til at kæmpe om sejren på den internationale racerscene. Den 17 årige racerkører, Mikkel Mac, har i dag skrevet kontrakt med det belgiske team KTR for at deltage i Formel Renault 2.0 Northern European Cup serien, teamet er anført af den legendariske teamchef Kurt Mollekens.
 

Efter at have ligget i top i de fleste testkørsler op til sæsonstart mod langt mere rutinerede kørere, sluttede Mikkel af med at tage den absolut hurtigste tid i den sidste officielle Formel Renault 2.0 test på Oschersleben banen for netop KTR.


(Foto: Søren Mac)

Første løb i Northern European Cup (NEC) serien løber allerede af stablen den kommende weekend på den tyske Hockenheim bane, men den unge kører fra Nykøbing Falster føler sig fuldt parat til den nye udfordring.

”Planen er at jeg skal køre i Northern European Cup serien i 2010, og så køre i den større Eurocup serie i 2011. Jeg håber på en topplacering i serien, da jeg derved kan vinde en Formel Renault 3.5 World Series test hvis jeg vinder mesterskabet, og en Formel 2 eller Formel 3 test på de følgende pladser i mesterskabet.”

De meget lovende testresultater har skærpet ambitionerne om et topresultat i NEC serien, og Mikkel har gennem hele foråret været meget begejstret for den helt nybyggede 2010 Formel Renault 2.0 racer.

”Jeg håber helt klart på en top 3 placering i mit debutløb. Det er dog svært at vide helt præcist hvad jeg skal forvente. Da vi testede på banen havde vi - som de fleste teams - tekniske problemer med den helt nybyggede bil, primært gearkasse og bremseklodser. Så vi har ikke en konkret reference at sætte vores forventninger efter.”

”De fleste kørere har også testet meget mere end mig, seriens topteam Van Amersfoort Racing har kørt over 20 testdage. Så det bliver noget af en udfordring. Men jeg kan rigtigt godt lide at køre på Hockenheim, og jeg kender banen fra Formel BMW.”

Der er ikke nogen tvivl om, at Mikkel ser frem til at træde ind på den internationale racerscene. Det har været nogle hektiske dage med forberedelser frem til sæsondebuten i weekenden.

”Ved den afsluttende NEC test på Oschersleben banen i Tyskland havde vi godt gang i bilen, der var jeg jo hurtigst. Så KTR teamet kan sagtens levere en toppræstation, de har imponeret mig hver eneste gang jeg har testet for dem. Vi tager det som det kommer, det bliver fedt!”

”Jeg har trænet intensivt for at blive fysisk parat til den krævende racer. Så jeg føler mig skarp, og glæder mig til endelig at komme i gang!”


(Foto: Søren Mac)

Mikkel Mac blev Danmarksmester i KF2 kartingklassen i 2008, og tog året efter udenlands til Formel BMW serien. Da teamet ikke levede op til forventningerne, sluttede han 2009 sæsonen af med tage endnu et skridt op på rangstigen ved at deltage i den hjemlige Formel Ford serie.
Trods ganske få løbsweekender tog han sensationelt en sejr på Ring Djursland, adskillige podieplaceringer og sluttede af med Dansk Metal Rookie Trophy i den danske Formel Ford Festival.

I 2010 tager Mac det endelige skridt ud på den internationale racerscene, med debuten i Formel Renault 2.0 NEC serien med op til 60.000 tilskuere per løb.

Sæsonkalender for Formel Renault 2.0 NEC:
16/18.04 Hockenheim (2 løb)
22/25.04 Brno (2 løb)
03/06.06 Zandvoort (2 løb)
09/11.07 Oschersleben (3 løb)
06/08.08 Assen (2 løb)
27/29.08 Most (3 løb)
01/03.10 Spa (3 løb) 15/16.10 Nürburgring (3 løb)

Aslak Vind

Læs mere om:
  • Mikkel Mac
  • KTR
  • Hockenheim
  • 18/04/10 - Hockenheim - Formula Renault 2.0 NEC
  •