Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Le Mans Series

Tom K: ”Mit livs løb!”

Le Mans
Series 

12/04/10 

”Jeg satte ikke en fod forkert gennem hele løbet, og jeg er ikke bange for at sige, det var stærkt medvirkende til vores sejr i dag. Det var formentlig mit livs løb!”
Tom Kristensen var stor i slaget, da han kommenterede Audis triumf i årets første Le Mans Series-løb, der sluttede søndag aften på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig.
 


(Foto: Audi Sport)

Det hører imidlertid med til historien, at Kristensen på grund af smerter i sin netop opererede venstre hæl måtte se til fra sidelinjen, mens hans makkere Allan McNish og Dindo Capello delte de otte timers kørsel mellem sig!

”Det var suverænt kørt af de to. Allan kørte sig fra startplads to til føring efter få omgange, og herefter så mine medkørere sig ikke tilbage. Vores værste konkurrenter fra Oreca-teamet, der startede fra pole position, fik problemer med deres Peugeot, men selv med den på toppen tror jeg, vi havde vundet i dag. Vores nye Audi R15 Plus var fuldstændig pålidelig, og selv om vi endnu ikke har fundet det fulde potentiale i bilen, var den gennem hele løbet meget hurtig og kørte således også dagens bedste omgange. Det var en vigtig sejr for teamet, der nu kan se frem til de kommende test og løbet på Spa om en lille måned med ekstra gejst,” siger Tom Kristensen fra banen nær Marseille.


(Foto: Audi Sport)

Spændingen i løbet forduftede hurtigt, da Oreca-Peugeot’en efter kontakt måtte i pit og ikke kunne udløse sine indbyggede donkrafte. Det kostede de franske hjemmebanefavoritter over et kvarter at løse problemet, og dermed blev de smukke Aston Martin-racere førsteudfordrere til Audi’ens førsteplads. Løbet igennem øgede og øgede R15’eren imidlertid sit forspring, og da der med blot tolv minutter tilbage pludselig faldt regn over den ene banehalvdel, havde Audi seks omgange at give af. Derfor besluttede teamet for alle eventualiteters skyld at kalde Capello ind for at udstyre bilen med regnvejrsdæk, mens alle andre valgte at køre igennem på tørvejrsdæk.


(Foto: Audi Sport)

For Audis sportschef Wolfgang Ullrich var sejren kærkommen, da den var med til at bevare en fantastisk rekord for det tyske mærke.
”Det er fjerde gang i træk, vi vinder det første løb med en ny bil. Tilbage i 2000 vandt vi de 12 timer på Sebring med R8, i 2006 gentog vi triumfen med dieselraceren R10, og sidste år vandt vi Sebring med R15. Tom Kristensen har været den eneste fællesnævner for alle disse sejre, og jeg kunne have undt ham også at have haft en mere aktiv andel i dagens sejr med R15 Plus. Som trøst har jeg lovet ham at fravige mit princip om ”never change a winning team”, så vi ser alle frem til at få ham med igen bag rattet i næste LMS-løb på Spa!” jokede Ullrich.

Resultat af 8 Heures du Castellet på Paul Ricard:
1: Dindo Capello, Allan McNish, Audi R15 Plus: 266 omgange
2: H. Primat, S. Mücke, A. Fernandez, Lola-Aston Martin: + 5 omg.
3: A. Bellichi, JC Bouillion, G. Smith: Lola B10/60: +5 omg.

Hurtigste omgang: Dindo Capello, omg. 221: 1:42.541 min.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Allan McNish
  • Rinaldo Capello
  • Tom Kristensen
  • Audi Sport Team Joest
  • Paul Ricard
  • 11/04/10 - Paul Ricard - Le Mans Series
  •      ASETEK SIMSPORTS