Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Mini Rally

Martin Johansen vandt vellykket Nordborg Mini Rally

Mini Rally 
12/04/10 

27 af de 33 startende hold gennemførte lørdagens rally på det nordlige Als
Lørdag afviklede Motor Sport Sønderjylland det første af tre store rallyarrangementer, som klubben har på plakaten i år. Nordborg Mini Rally blev kørt over otte hastighedsprøver på det nordlige Als, hvor Martin Johansen/Finn Thomsen, Vejen/Oksbøl, kunne gentage deres sejr fra premiereudgaven af løbet i 2005. Denne gang stillede duoen dog op i en for dem helt ny bil, en firhjulstrukket Subaru Impreza, og de fik dermed en debutsejr i deres nye køretøj.
 


Martin Johansen og Finn Thomsen vandt for anden gang Nordborg Mini Rally, hvor de denne gang stillede op i en firhjulstrækket Subaru Impreza.
(Foto: Morten Alstrup)

Gennem det meste af løbet måtte Martin Johansen/Finn Thomsen dog kæmpe mod Kim Boisen/Jesper Petersen, begge Broager. På den første hastighedsprøve kørte Martin Johansen nogle få sekunder hurtigere. På den næste satte holdene identisk tid, og på den tredje havde Martin Johansen atter overtaget. På den fjerde hastighedsprøve var der igen dødt løb mellem dem, men på den femte hastighedsprøve faldt afgørelsen, da det sønderjyske hold kørte en omgang for meget på en rundbane.

”Vi blev i tvivl om, hvorvidt vi skulle ud fra prøven eller ej, da vi var ved at overhale en konkurrent, og så kørte vi en omgang mere end de andre. Sådan kan det gå,” siger Kim Boisen.


Kim Boisen og Jesper Petersen kørte en omgang for meget på en af hastighedsprøverne og forsvandt derfor fra topopgøret i Nordborg Mini Rally.
(Foto: Morten Alstrup)

Det sønderjyske holds fadæse betød, at Martin Johansen/Finn Thomsen kunne vinde løbet med næsten halvandet minuts forspring til Benny Pedersen/Preben Jensen, Esbjerg/Tjele. Det bedste lokale mandskab blev Ole Stig/Ditte Kammersgaard, Tønder/Grindsted, der sluttede på en generel 19. plads og vandt sejren i deres klasse.

”Generelt var kørerne meget tilfredse med løbet. Jeg har kun været omgivet af glade mennesker, og der var en, som allerede ville tilmelde sig næste års løb, når vi nu kunne garantere så godt vejr,” siger Kurt Heesch Christensen, Nordborg, der var løbsleder for Nordborg Mini Rally.

Af de 36 tilmeldte hold mødte de 33 til start, og 27 af dem gennemførte.

”Vi havde to afkørsler og to deltagere, der var til kontrol på sygehuset, men det var ikke noget alvorligt,” forklarer Kurt Heesch Christensen. ”Det var snarere mere ærgerligt, hvordan det ene hold, der fra vores egen klub, Peter Petersen og Bettina Kampfenborg, måtte udgå. Da de kom i mål på den sidste hastighedsprøve, skred de ud og ramte en træstub, så de rullede rundt. Havde de kunnet fortsætte, havde de sikkert vundet deres klasse og var sluttet i top 5 generelt…”

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Finn Thomsen
  • Martin Johansen
  •  
     

    Mini Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: