Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 German

Kevin Magnussen sejrer sensationelt i Formel 3 debut

Formel 3 DE 
12/04/10 

Kevin Magnussen sikrede sig den bedst tænkelige sæsonstart i Formel 3, da han ved sin debut vandt første afdeling af det tyske Formel 3 mesterskab, der blev afviklet på Oschersleben.
 


(Foto: Jan Kaiser)

I sin Dallara F 307 fra Team Motopark Academy skød Kevin frem fra sin startplacering som nummer fire, da starten gik. På vej mod første sving blev han trængt ud på græsset, men han slap ikke speederen og under nedbremsningen til første sving kom han forbi etteren og førte dermed efter første omgang. Selvom han var presset undervejs og føringen på intet tidspunkt var over 1,2 sekund, holdt Kevin hovedet koldt og lavede ingen fejl på vej mod sin første sejr i den stærke klasse med 22 deltagere.

”Det er helt sindssygt” sagde en jublende glad Kevin Magnussen efter sejren. ”Jeg kan slet ikke fatte det. Hele sidste omgang kørte jeg og tænkte, at det ikke kunne være sandt og at et eller andet måtte gå galt, men det gjorde det heldigvis ikke. Det var sådan en fed fornemmelse at se det ternede flag. Jeg fik en fantastisk start, men blev presset ud på græsset. Det var helt vildt, men jeg gav mig ikke og ind i første sving kunne jeg bremse mig forbi etteren og tog dermed føringen. Det var en helt sindssyg start, men det var så fedt. Jeg har glædet mig så meget til at komme i gang, så at starte på den her måde er bare helt fantastiskt.


(Foto: Jan Kaiser)

Ved weekendens andet løb startede Kevin Magnussen fra sjette startposition til trods for at hans tid kun var 0,345 sekund fra hurtigste tid. Men endnu en gang var Kevin klar, da starten gik. Han fløj frem og i første sving var han treer, en placering han holdt til mål.

”Min start i første løb er den hurtigste, de har målt i Formel 3 og jeg synes ikke den i dag var meget dårligere” sagde en grinende Kevin Magnussen efter andet løb. ”Jeg havde ikke helt farten i dag til at følge de to hurtigste, men havde ingen problemer med at holde min tredje plads. De to foran mig har tidligere erfaring fra Formel 3, så det var heller ikke helt dårligt med endnu en podieplacering og de point der kommer på kontoen til mesterskabet”.

Kevin Magnussen er nu på en flot andenplads i mesterskabet. Mesterskabet føres af franskmanden Tom Dillmann, der har kørt Formel 3 de seneste tre år. Tom Dillmann har ligesom Kevin en sejr og en tredjeplads, men han har også yderligere to point for en Pole Position og en hurtigste omgang.


Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • Motopark Academy
  • Oschersleben
  •