Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - UK

Jesper Egebart til åbnings løb på Oulton Park

Formel Ford - UK 
12/04/10 

Den 17 årlige Jesper Egebart debuterede, i den Engelske Formel Ford Mesterskabs serie.
Mesterskabet afvikles over 10 afdelinger på 9 forskellige baner, tæller i år 28 kørere fra 13 lande.
De 3 første løb blev afviklet på Oulton Park i Påsken, under tidligere test tydede alt på at Jesper Egebart kunne blande sig i toppen.
 

Test passene onsdag og fredag var stort værdiløse, de blev konstant afbrudt af røde flag perioder, Oulton Park er en kuperet gammeldags bane og med autoværn meget tæt på banen.

Ustandselig hostede kranbilen ud, og når det rigtig gik godt skulle dækstabler m.m. genopbygges.


Jesper K. Egebart.
(Foto: Jacob Ebrey)

Lørdag tørt, tidtagning og 1 løb
Der stor spænding hos alle, om tendensen med de mange røde flag ville forsætte, for så ville det blive et problem overhovedet at nå køre 3 omgangs tider som, der giver startpladseringen til løb 1,2 og 3.


Jesper K. Egebart.
(Foto: Jacob Ebrey)

Da Jesper Egebart påbegynder sin tredje omgang vil han passere en anden deltager der kører i den ene side af banen, netop da Jesper er ved at overhale ham skifter han baneside.
Denne tåbelige episode/manøvre gør at Jesper der lige er gået op i 4 gear, bliver presset ud i græsset der stadig er vådt. Jesper spinder af og rammer autoværnet med stor fart.

Katastrofen er total, bilen er meget ødelagt hele højre side er revet af, og 3 x startplads nr. 28. Teamet kæmper for at få bilen klar til lørdagens ene løb. Dette lykkes kun lige men efter en kæmpe indsats.

Løb 1 startpladsen 28 er på Oulton Park nede i et hul og meget opad bakke, Starten går og i første sving er der nogle der spinder og holder på tværs, Jesper vil kører uden om rodet, den ide er der andre der også har, så det giver en bukket sporestang, den prøver Jesper at køre med, men det viser sig at skaden fra tidtagningen har knust et lejet ved drivakslen i gearkassen, så løb 1 sluttede næsten inden det begyndte.

Søndag gearkassen blev skiftet og bilen gjort klar til mandagens 2 løb.

Løb nr. 2
Jesper kommer sidst op af starthullet og tager det roligt i de første par sving, og bruger en del sving på at komme forbi en der bare ikke vil af med sin 25. plads, det lykkes dog og så er det eller bare fremad med masser af overhalinger. Løbet flages af Jesper Egebart slutter som nr. 10.

Men afstanden til køreren på 6 pladsen var kun 1,4 sek.


Jesper K. Egebart.
(Foto: Jacob Ebrey)

Løb nr. 3
Det ligner en kopi af løb 2 og med 19 overhalinger og en 8. plads var et lille lyspunkt og en god afslutning.

Det var en lang og træls Påske, men den viste også at målsætningen om top 5 generelt ikke er urealistisk.

Per Egebart


Læs mere om:
  • Jesper K. Egebart
  • Oulton Park
  •