Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Peugeot slog ny Audi

Le Mans
Series 

11/04/10 

1-0 til Peugeot over Audi
Årets første duel mellem Audis og Peugeots Le Mans-racere endte med en 1-0-føring til Peugeot, da der blev kørt kvalifikation til søndagens Le Mans Series-løb på Paul Ricard.
Den nye Audi R15 Plus var i mål 0,4 sekund efter Oreca-teamets privat-anmeldte Peugeot 908, der er en opdateret version af sidste års Le Mans-vinder.
 

”Ingen grund til panik,” siger Tom Kristensen, der allerede torsdag måtte konstatere, at han ikke selv kommer til start – dertil hævede hans akillessene-opererede venstrefod for meget efter en test i den nye Audi.

”Vi så allerede sidste år, at Peugeot har en meget hurtig bil, og derfor overrasker det mig ikke, at Orecas opdaterede 908’er var hurtigere end os i kvalifikationen. I søndagens 8-timers-løb får vi lidt mere at vide om det aktuelle styrkeforhold, når elementer som holdbarhed, dækslid og brændstofforbrug kommer i spil, men stadig vil vi ikke kunne bruge weekendens resultat til ret meget. Vi har hele tiden sagt, at weekenden her i det sydfranske skal bruges som en ekstra test til at vurdere R15 Plus, og derfor arbejder vi efter et aftalt program for at lære så meget om den nye bil som muligt. Det er først i juni, vi skal være på toppen,”


(Foto: Audi Sport)

Med Tom Kristensen ude af løbet bliver det op til hans makkere Dindo Capello og Allan McNish at få den nye Audi i mål. Til gengæld regner den danske Le Mans-konge med at være klar til næste LMS-løb på Spa-banen om en måned.

”Alting er gået perfekt efter operationen, jeg har bare endnu ikke kræfterne til at træde den hårde race-kobling rigtigt ned. Audis læge- og fysionstab siger, jeg bare skal fortsætte min daglige træning, så vender kræfterne hurtigt tilbage – forhåbentligt allerede inden for en måned,” udtaler Kristensen.

Resultat af kvalifikation på Paul Ricard til 1. afd. af LMS 2010:
1: Team Oreca Matmut, Peugeot 908 HDI (Panis, Lapierre, Sarrazin): 1:41.195
2: Audi R15 Plus (Dindo Capello, Allan McNish), +0,437 sek.
3: Aston Martin Racing (Primat, Mucke, Fernandez): +1,159 sek.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Allan McNish
  • Rinaldo Capello
  • Tom Kristensen
  • Audi Sport Team Joest
  • Paul Ricard
  • 11/04/10 - Paul Ricard - Le Mans Series
  •