Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - DK

Det ER forår!

207 Spider Cup
DK 

10/04/10 

207 Spider CupOvenstående kan selvfølgelig diskuteres, når man tager vejr og temperaturer i betragtning. Men et faktum er det, at en god håndfuld kørere havde fundet racerne frem fra vinterhiet og var draget til Padborg Park, til årets første testdag i onsdags. En af dem var Søren Mosebo, Rødovre.
Søren testede en af Aggerholm Bilers Peugeot Spider.
 

Motorsporten.dk fik et ’’lyn-interview’’ med Søren Mosebo mellem to trænings-’’stints’’.
Antallet af biler var eget lavt i 2009 og på spørgsmålet om vor mange tilmeldte der er i 2010, svarede Søren Mosebo: ’’Det er vist stadig lidt usikkert, men det sidste jeg har hørt er 9…’’. Søren kunne fortælle, at Aggerholm Bilers anden Peugeot Spider muligvis skal køres af Johan Jokinen.
’’Jeg har fulgtes med Johan gennem det meste af karrieren lige fra go-kart tiden. Vi har begge opnået top 3-placeringer i Formel Ford DM. (Johan Jokinen blev DM-toer i 2007 og Søren Mosebo samlet treer i 2008). Johan har testet både Formel 3 og senest Formel 2. Han er vist tæt på et sæde!’’


(Foto: Motorsporten.dk)

Sådan er racerverdens veje uransaglige. Johan Jokinen har haft heldet og er kommet ud i Europa, anderledes må Søren Mosebo ’’nøjes’’ med Peugeot Spider Cup i Danmark. Peugeot Spider Cup får ’’selskab’’ i 2010. I år køres der 6 afdelinger og i to løb som afvikles på FDM Jyllands-Ringen kører Peugeot Spider Cup sammen med den svenske Radial-klasse. I de resterende løb kører Peugeot Spider Cup sammen med ’’Super Car Challenge’’. ’’Super Car Challenge’’ er et nyt tiltag i dansk motorsport. Bilerne minder om LMP-biler, dog i en ’’light’’ udgave. Klassen er åben for bl.a. den dansk byggede Aquila.

’’Der bliver selvfølgelig lidt mere at holde øje med i spejlene. Nu er vi pludselig mere end dobbelt så mange på banen. Jeg tror dog sagtens, at vi kan matche både Radicals og Super Car-bilerne. Så der er lagt op til tæt race’’ siger Søren Mosebo, mens han skæver (lidt misundeligt?) til Clio-mesteren Claus Christensen som racer forbi i sin nyerhvervelse en Porsche 997 Cup, indkøbt i Finland.


(Foto: Motorsporten.dk)

I 2009 var Peugeot Spider Cup en lidt ensidig affære med Ronnie Bremer som vinder af alle løb! Det skyldes selvfølgelig Bremers store internationale erfaring, men i 2010 er vejen banet for en mere spændende mesterskabskamp.
’’Ambitionen i år er helt klart at vinde mesterskabet’’ siger Mosebo og han har helt klart noget at have optimismen i. Søren Mosebo blev samlet toer i Peugeot Spider Cup i 2009 og fik en fornem sæsonafslutning, da han sluttede på en 3. plads i sidste afdeling af den franske Peugeot Spider Cup. Løbet blev kørt på ’’Circuit Bugatti’’, som er en del af Le Mans-banen. Det var første gang, at Søren kørte her. Oven i købet faldt han fra en startplacering som nummer 6 ned på en 10. plads efter lidt starttumult, men kørte sig frem til en flot 3. plads!


(Foto: Motorsporten.dk)

Sidste år var Sørens Spider i en flot rød lakering, på Padborg Park helt hvid og uden sponsorer, lige bortset fra lidt Aggerholm Biler bagpå. Som al anden sport og vel især motorsport er sponsorer en vigtig ’’medspiller’’.
’’Spider Cup er nok en af de billigste klasser at deltage i, men stort set alle er alligevel afhængige af sponsorstøtte’’ slutter Søren Mosebo inden han hopper i Spider’ en og drøner ud på banen.

Mon den jomfruelige hvide Spider var et hint til mulige sponsorer? Selvom Søren Mosebo og Aggerholm Biler har et eller andet ’’i ærmet’’, er der nok stadig plads til en motorsportsvenlig sponsor. Ideen er i hvert fald givet videre og Søren Mosebo vil helt sikkert ’’levere varen’’ i form af topresultater.

Søren Mosebo er i øvrigt hædret som ’’Årets Go-kart kører’’ i 2005 og er i en eksklusiv ’’klub’’ med bl.a. Jan Magnussen, Jason Watt, Ronnie Bremer og Nicolas Kiesa. Alle har de modtaget ’’Colding-Prisen’’.

Them

Læs mere om:
  • Søren Mosebo
  • Forår i luften
  •