Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car SS3

Claus' første test med Porsche raceren

Special Saloon Car
SS3 

08/04/10 

Den regerende Clio Cup mester Claus Christensen fra Århus, skifter til 2010 sæsonen både bil og klasse.
Claus har været i Finland og 'shoppe' en Porsche 997 GT3 racer, som det er hans plan at stille op med i Special Saloon Car klassen.
I går kørte han den første test med den nye bil, det foregik på Padborg Park.
 

Claus var inden testen meget spændt på hvordan det hele skulle forløbe, samt ikke mindst hvordan han ville føle sig til rette i Porsche raceren.
Ligeledes var målene for dagen ganske moderate, der var primært tale om at få bilen kørt ind, samt til at vænne sig til en helt anden type racer end han nogen sinde tidligere har kørt i. Men Claus håbede dog på at opnå 1:02 tider inden dagen sluttede.
Det var første gang at Claus skulle køre i en racerbil med baghjulstræk, og så oven i købet med hæk motor og dobbelt så mange heste som han har været vant til i Clio raceren.


Jorma Vanhanen sørgede for at raceren var helt klar, og grundsetup'et på plads, inden han overlod den til Claus Christensen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Med sig til testen havde Claus, udover sine trofaste mekanikere i CCRacing, også den tidligere ejer Jorma Vanhanen og hans hjælpere.
Jorma Vanhanen kørte de første par stints i Porschen, før han overlod den til Claus Christensen.


Claus Christensen klar til sin første tur i den nye Porsche.
(Foto: Motorsporten.dk)

Det var med stor spænding at Claus Christensen midt på formiddagen for første gang skulle på banen med sin nye racer, turen forløb uden problemer og Claus kom i pit med et kæmpe smil - der var ingen tvivl om at det havde været ventetiden værd.
"Det var en sjov oplevelse, noget helt andet et det jeg tidligere har prøvet, den kræver vist megen tilvænning" - var den første kommentar!


Første tur i Porschen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Når man kigger lidt på tiderne, må man nok konstaterer at Jorma havde gjort sit arbejde med Porschens setup flot, samt at Claus hurtigt havde vænnet sig lidt til bilen, for allerede efter de første gange han var på banen kørte han 1:03 tider - hvilket ikke var langt fra dagens mål!

Hen på eftermiddagen hvor Claus havde haft noget mere tid i bilen, og den var blevet justeret ind til hans kørestil og ønsker kom de første 1:01 tider.


Tiderne faldt hurtigt på Padborg Park i takt med at Claus Christensen lærte Porsche raceren at kende.
(Foto: Motorsporten.dk)

Eftermiddagen igennem fortsatte testkørslerne, og Claus opbyggede tilliden til raceren i takt med at han lærte den mere og mere at kende, og sidst på dagen blev speederen presset længere ned mod gulvet, samtidig blev Porschen presset mere i svingene - det kunne ses på tiderne.
Dagen sluttede med en bedste tid på 1:01,7 - en tid der er under den eksisterende banerekord i Special Saloon Car klasse SS3 hvor Porschen hører hjemme!


Claus Christensen sluttede dagen med en tid der ligger under banerekorden i klassen, og det på sin første dag i Porsche raceren!
(Foto: Motorsporten.dk)

"Vi har lært en masse i dag, og jeg skylder Jorma Vanhanen en stor tak for hjælpen" - udtalte Claus Christensen efter en vellykket testdag - "generelt er jeg rimeligt tilfreds, der er vist ingen grund til klage" - tilføjede han med sin vanlige beskedenhed - "men det er en stor opgave vi har foran os, både for mine mekanikere og for mig som kører, der er stadig meget vi skal lære og meget vi skal vænne os til, det er en meget anderledes racerbil!"

Går alt efter planen når Claus og CCRacing endnu en eller to testdage inden sæsonpremieren ved 'Åbningsløbet' på Jyllands-Ringen den 24. og 25. april.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Claus Christensen
  • Padborg Park
  • 25/04/10 - Jyllandsringen - Special Saloon
  • Forår i luften
  •