Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Peugeot Sport Dealer Team DK indledte sæsonen med sejr i hæsblæsende finale

Rally Sprint 
03/04/10 

Langfredag tog Peugeot Sport Dealer Team DK hul på sin 2010-sæson. I Kongensbro mellem Viborg og Århus var mandskabet med de to Peugeot 207 Super 2000-biler – den ene rød og den anden blå – til start i årets Designa Køkken Rally GP, der traditionelt er det løb, der markerer starten på sæsonen i dansk rallysport.
 

Peugeot Sport Dealer Team DK fik en perfekt start på sæsonen. Det lykkedes nemlig Christian Jensen fra Ans at sikre sig sin tredje sejr i løbet.

”Sejren i dag er nok en af mine bedste sejre,” jublede den forsvarende Danmarksmester. ”Ligesom sidste år endte jeg med at skulle dyste med Pål Try fra Norge, men jeg følte virkelig, at jeg var tændt, for i år ville jeg slå ham.”

Det lykkedes Christian Jensen at besejre den norske rival. De to blev sendt af sted med få sekunders afstand i den afgørende finale, men det lykkedes køreren fra Peugeot Sport Dealer Team DK at passere sidste års vinder og tage sejren.

”Jeg var lidt forsigtig med at komme for tæt på ham, for nogle gange var han meget tæt på de store stendynger, men så lavede han en fejl, og så var det bare med at slå til, og det gjorde jeg,” forklarer Christian Jensen. ”Jeg havde egentlig ikke regnet med at vinde.”


Christian Jensen smutter indeom Pål Try og tager sejren i Kongensbro.
(Foto: Peugeot Sport Dealer Team DK)

Christian Jensen vandt ikke bare finalen. Han klarede sig også bedst i sin klasse og generelt i de tre indledende heats, der var gået forud. Her sluttede han som vinder med et forspring på lidt mere end halvandet sekund i forhold til den nærmeste forfølger. I dette regnskab blev Peugeot Sport Dealer Team DK’s anden deltager, Karl-Åge Jensen, Viborg, nummer fire efter tre indledende heats, hvor han ikke kunne matche de tider, som hans kollega præsterede.

”Inden jeg satte mig i bilen til det første heat, havde jeg slet ikke været ude at køre i bilen, og det var nok udslagsgivende,” siger Karl-Åge Jensen.” ”Fra start havde jeg ikke nogen rytme i tingene, men så fik jeg kørt mig mere og mere varm.”


Karl-Åge Jensen indledte sæsonen i Designa Køkken Rally GP i Kongensbro.
(Foto: Peugeot Sport Dealer Team DK)

Karl-Åge Jensen kom videre til den afgørende Rally GP Special-konkurrence, hvor han vandt sit indledende heat og kom til semifinalen. Men herfra gik han ikke videre.

”I semifinalen bliver først jeg og siden Ib Kragh spærret af en nordmand, som starter foran os, så ingen af os gik videre, selv om det var tæt på for os begge,” fortæller han. ”Men nu har jeg fået varmet op. Christian og teamet har fået en sejr, så det har alligevel været en god dag for os.”

Peugeot Sport Dealer Team


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Karl-Åge Jensen
  • Peugeot Sport Dealer Team
  •