Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Super Kart

Næsten tre på stribe til Nørtoft

World
Super
Kart 

30/03/10 

2. plads i WSK efter sejre to weekender i træk – det kører for Jacob Nørtoft
Jacob Nørtoft kan tage på en velfortjent påskeferie efter en fantastisk 2. plads i weekenden i World Series of Karting.
Banen i South Garda i Lonato dannede rammen om 2. afdeling af WSK. Løbet, som betragtes som verdens hårdeste kartingserie, er et prestigefyldt løb med deltagelse af de dygtigste gokart-kørere fra hele Europa.
 

Jacob Nørtoft tog direkte fra sejren i Trofeo Margutti sidste søndag til South Garda, hvor WSK blev kørt den 25.-28.marts.


Trods en dårlig start fik Jacob Nørtoft kæmpet sig tilbage og op på en fantastisk 2. plads i WSK. Dermed blev det ”næsten tre på stribe” for go-kartkøreren, der jo som bekendt hev sejre hjem i Super One og Margutti de to forrige søndage.
(Foto: Chris Walker)

Testene startede onsdag, og i tidtagningerne fredag blev Jacob samlet 6’er, hvilket betød en start som 3’er i alle fire indledende heats.

Den gode start kom dog virkelig skidt tilbage. Jacob Nørtoft blev 6’er i første heat og 4’er i andet heat. I tredje heat måtte den 16 årige kører udgå og endte derfor som nr. 27. I fjerde heat gik det ligeså ringe: En 24. plads hev Nørtoft kun hjem.

- Det betød, at jeg kun lige fik en plads i prefinalen som nr. 32 ud af 34 kørere. Jeg fik en god start og kørte mig op på en 14. plads, fortæller Jacob Nørtoft.

Nørtoft er efterhånden kendt som ”The Comeback Kid”, og titlen fornægtede sig ikke: Med en start som 14’er i finalen skulle der køres både taktisk, hurtigt og klogt for at hive en plads af betydning hjem. Og taktik – det er Nørtoft god til.

Halvvejs i heatet fik han kontakt til den forreste gruppe, og triumfen blev næsten fuldendt, da han kørte en 2. plads hjem.

- Selvfølgelig går vi alle efter 1.pladsen, men optakten til finalen taget i betragtning er jeg super tilfreds med 2. pladsen. Det blev en rigtig god søndag, siger Nørtoft, som ellers lørdag måtte lægge sig med sygdom efter et hårdt program med fire løb på fire uger.

Nu venter fred og ro i et par uger, inden turen igen går til WSK, denne gang 3. afdeling, der køres i Zuera i Spanien den 15.-18. april.


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  • South Garda
  •