Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF2

Historisk dag for dansk karting

KF2 
29/03/10 

Søndag den 28. marts blev en historisk dag for dansk karting (go-kart). I finalen i klassen KF2 på South Garda-banen i Lonato, Italien, besatte danske kørere de fire første pladser i et felt af 90 af verdens bedste unge kørere.
På førstepladsen i både prefinale og finale kom den 17-årige fynbo Nicolaj Møller Madsen, og i finalen fulgte Jacob Nørtoft (16 år), Max Klinkby-Silver (15 år) og Michelle Gatting (16 år).
 

Det var Nicolaj Møller Madsens ottende podieplads i træk ved store, internationale løb; heraf er de tre førstepladser. Sejren søndag er dog karrierens hidtil største, og bekræfter hans status som en af de absolutte favoritter til Europamesterskabet senere på året.
For Jacob Nørtoft følger andenpladsen efter to andre store sejre indenfor de sidste tre uger, og for Max Klinkby-Silver er det ligeledes karrierens hidtil bedste resultat.
Michelle Gatting blev bedst placerede kvindelige deltager på fjerdepladsen.

Med sejren overtog Nicolaj Møller Madsen den samlede føring i mesterskabet.

Alle de fire nævnte kørere er eller har været indplaceret i Dansk Automobil Sports Union og Team Danmarks talentudviklingsarbejde. Dette arbejde sponseres af Dansk Metal.
Elitearbejdet ledes af Peter Raffalt (fysisk træner), Peter Måløe (køreteknisk træner) og Kristoffer Henriksen (Idrætspsykolog).

Løbet i Lonato er en del af den europæiske WSK serie, der er det mest prestigefyldte mesterskab udenfor det officielle europa- og verdensmesterskab. Dansk karting har tidligere fejret store triumfer internationalt, men det er første gang et så stort løb i den grad er præget af danske kørere.

DASUs kartelite mødes allerede mandag til træningslejr på Thy Karting Center i Hanstholm, hvor forberedelserne til årets Europamesterskab påbegyndes.


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  • Max Klinkby-Silver
  • Michelle Gatting
  • Nicolaj Møller Madsen
  • South Garda
  •