Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

European Touring Car Cup

Hartmann Racing klar til at forsvare titlen

European
Touring Car
Cup 

25/03/10 

- fra sidste års European Touring Car Cup
Hartmann Racing tager i den kommende weekend ikke bare hul på sin 2010-sæson. Racerteamet fra Herning begynder også forsvaret af den internationale titel, man sikrede sig sidste år – FIA’s officielle European Touring Car Cup, der blev kørt i hus af holdets britiske kører, James Thompson. Det skete sidste år på Braga-banen i Portugal, og det er netop den bane, man vender tilbage til i weekenden.
 

”Vi kender jo set-uppet til banen fra sidste år, og da man også lover regn ligesom sidste år, har vi rent erfaringsmæssigt et godt udgangspunkt,” siger teamejer Hans Hartmann, der atter indsætter to biler. Den ene køres af James Thompson, der starter sin tredje sæson på holdet, mens den anden køres af svenske Tomas Engström. Han får sin første start for Hartmann Racing, men det er hverken første gang, at han starter i en Honda eller dyster om FIA’s EM-titel.

”Jeg tror virkelig på Tomas,” slår Hans Hartmann fast. ”Tomas har et samarbejde med Mugen omkring motorer, så han har både sin egen motor og sin egen motormand med, mens Neil Brown har leveret en ny motor til James, ligesom de hidtil også vil være til stede og servicere den. Det bliver spændende at se, hvordan de to motorer står i forhold til hinanden, men uanset hvad tror jeg, at vi kommer til at være godt med. James vandt jo sidste år med Neil Brown-motoren, og her var Tomas også godt kørende med sin Mugen-motor.”


Den titel, som James Thompson vandt sidste år for Hartmann Racing, skal nu forsvares.
(Foto: Hartmann Racing)

Siden sejren i sidste års European Touring Car Cup har Hartmann Racings to Honda Accorder ikke været ude at rulle på en racerbane. Det sker først fredag, men hvor man gennemfører en funktionstest på banen. Men hos det jyske team giver det ikke anledning til bekymring.

”De første tre uger i marts har vi brugt på at skille bilerne ad ned til mindste detalje og gøre dem klar igen. Det har været et stort arbejde, men jeg føler, at vi er godt forberedte,” siger Hans Hartmann, der har set frem til sæsonstarten. Det samme gør den forsvarende mester.

”Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang igen,” siger James Thompson. ”Jeg har ikke kørt en racerbil siden VM-løbet sidste år i Macau, men det ser jeg ikke som noget problem. Jeg regner helt klart med, at vi også i år kan kæmpe med om podieplaceringerne.”

Sidste år sikrede James Thompson sig sejren i FIA’s European Touring Car Cup, der blev afviklet over en enkelt weekend på netop Braga-banen. I år udgør de to løb i Portugal den første af i alt tre løbsweekender, hvor de efterfølgende skal køres på Salzburgring i Østrig og på Franciacorta i Italien.

”Vi skulle gerne have nogle podiepladser her i weekenden, og jeg synes, at vi har gode muligheder for at komme hjem med en 1-2-sejr i premieren,” vurderer Hans Hartmann.

Hartmann Racing


Læs mere om:
  • James Thompson
  • Tomas Engström
  • Engström Motorsport
  • Hartmann Racing
  • Braga
  • 28/03/10 - Braga - ETC Cup
  •