Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Monza forlænger med FOM

Formel 1 
25/03/10 

Monza banen som har måttet se lidt skævt til foretagendet længere sydpå i Rom, der gerne vil på Formel 1 kalenderen, har netop forlænget aftalen med FOM om at arrangere det italienske Formel 1 Grand Prix. Et Grand Prix i Rom har været på tale og Bernie Ecclestone har da også så godt som bekræftet at det kommer, men hvad med navnet? Men indtil 2016 vil det italienske Grand Prix forsat blive kørt på Monza banen lige nord for Milano.
 

Monza har sikret sig rettighederne til forsat at afholde det italienske Formel 1 Grand Prix. Man har forlænget den eksisterende aftale så den løber indtil 2016. Dermed forsætter det italienske Grand Prix med at blive afviklet i nord-italien.

Der har sikkert været lidt nervøse trækninger hos arrangørerne på Monza banen. Længere sydpå i Rom har en gruppe mennesker efter besvær, fået lovning på at man kan afholde Formel 1 løb. Men man kan indtil videre ikke kalde det for det italienske Grand Prix. Hvad Bernie Ecclestone og arrangørerne i Rom finder ud af hvad det så skal kaldes, er en helt anden sag. Tidligere har man haft 2 Grand Prixer i Italien på henholdsvis Monza og Imola banerne. Grand Prixerne på Imola hed så bare San Marinos Grand Prix.

Monza er den bane som har afviklet flest Formel 1 Grand Prixer. Siden 1950 har der hvert år været kørt Formel 1 på banen undtagen i 1980. Banen har dog ændret layout væsentligt flere gange siden 1950.

Dons

Læs mere om:
  • Monza
  • Ecclestone bekræfter Grand Prix i Rom
  •