Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Trofeo Margutti: Nørtoft første dansker på sejrsskamlen

Go Kart 
25/03/10 

Èt af verdens vigtigste enkeltstående go-kartløb - "Trofeo Andrea Margutti" - blev i weekenden vundet af 16 årige Jacob Nørtoft. Dermed blev det unge stortalent den første dansker nogensinde til at stå øverst på sejrskamlen ved mindeløbet i Italien.
 


Jacob Nørtoft

Nørtoft er med sejren kommet i fint selskab: Løbets første vinder Giancarlo Fischicella (1990) kører i dag Formel 1 for Ferrari.

I 1999 hed vinderen Robert Kubica, den polske Formel 1-kører, som i 2010 kører for Renault.

Træningen op til løbet i Castelletto, Italien tegnede godt for Nørtoft. Med en sejr i bagagen fra sidste søndags 1. afdeling af Super One i England var det kun et spørgsmål om at komme i gang med tidtagningerne for den unge dansker.

Men da det så endelig gik løs, gik intet op i en højere enhed. Jacob blev sammenlagt nr. 18 i tidtagningerne. I kvalheatsene viste Jacob dog sit værd: I 1. kvalheat startede han som nr. 10 og endte som nr. 6. I andet kvalheat startede han som nr. 9 og endte på en 5. plads. Taktikken for det sidste kvalheat var at ende i top 5 og trods regnvejr nåede Jacob målet: I det sidste kvalheat endte han på en 2. plads og sikrede sig en plads i prefinalen med start som nr. 3.

- Jeg kom indenom 2'eren allerede i 2. sving og senere på 1. omgang hentede jeg 1'eren. Jeg pressede hårdt på for at få luft til 2'eren og endte op på 2 sekunders forspring, hvilket betød, at jeg kunne køre klogt og sikkert de sidste 6 omgange, fortæller en tilfreds og glad Jacob Nørtoft over telefonen fra Italien.


Fornem dansk sejr i Trofeo Margutti

Med en start som 1'er i finalen var taktikken klar fra Nørtoft og hans teamchef Ricky Flynn: Jacob skulle lægge pres på de første 10 omgange for at skabe et ordentligt hul til modstanderne.

Taktikken og ikke mindst Jacobs præstation lykkedes til fulde: Et hul på intet mindre end 5 sek. gav Jacob et gedigent forspring til nærmeste modstander. De resterende 10 omgange blev kørt klogt og kontrolleret, hvilket betød en reducering i forspringet til 2’eren til 3,2 sek.


Selvtilliden til sæsonen er helt i top

Med en sejr fra det traditionsrige løb i bagagen er Jacobs selvtillid i top til den kommende 2. afdeling af World Series of Karting, der køres i Garda i Italien den 25.-28. marts. Jacob kører et halvhårdt program og har været på banerne i Europa siden slutningen af februar. På mandag vender han igen hjem til lidt restituering i Danmark, inden det går løs i Zuera i Spanien i WSK i midten af april. Anne Ristorp Kraufeldt


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  •