Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

"De nye fordæk dur ikke" - Mark Webber

Formel 1 
20/03/10 

De mange anklager om manglende overhalinger i årets første Formel 1 Grand Prix i Bahrain, har fået en dimension. Tidligere har blandt andet den nye regel om at man ikke må fylde brændstof på, været på anklagebænken.
Dækkene viste større holdbarhed end forventet, og nu får de nye smallere fordæk også et skud for boven.
 

Mark Webber er ikke synderligt begejstret for de nye smallere fordæk. Kritikken kommer oven i den anden kritik der kommet i forbindelse med den nye løbsafvikling.

De nye smallere fordæk blev introduceret til denne sæson med henblik på at forbedre balancen i bilerne, hvilket tilsyneladende også er sket. Ingen har for så vidt klaget over dette. Men Mark Webber mener at de selvsamme dæk er en medvirkende årsag til de manglende overhalinger - i hvert fald i årets første Grand Prix.

Mark Webber er inde på at de godt nok giver bilen en lidt bedre balance, men også mindre grip. Og sammenholdt med den forbedrede holdbarhed, mener han at et tvunget andet pitstop, som også andre har været inde på, vil være med til at øge spændingen. Han siger dog også at det er ikke er den fuldendte løsning med 2 tvungne pitstops, men at det kan øge spændingen såfremt der bliver begået fejl i forbindelse med pitstops.

Mark Webber er bange for at spændingen dør lidt i Formel 1 efter at 3 gode sæsoner. Skal man argumentere lidt i mod det han siger, så har alle teams godkendt ændringerne, og det er vel et spørgsmål om tid inden at kørere og taktikere vænner sig til de ændrede forhold.

Dons

Læs mere om:
  • Mark Webber
  • Red Bull Racing
  •