Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk motorsport

Casper Elgaard skal køre Mille Miglia

Historisk 
19/03/10 

Med det internationale mode- og livsstilsbrand State of Art i ryggen er danske Casper Elgaard om kort tid blandt racerkørerne i State of Arts raceteam i det klassiske italienske Mille Miglia-rally – tilmed i en danskejet racecar.
 

Tilmeldingen til dette års udgave af det legendariske italienske veteranrally, Mille Miglia, var rekordstor. 1400 veteranracerbiler fra hele verden kæmpede om de 375 pladser. Alligevel klarede den danskejede veteranracer Austin Healey 100 sig gennem det internationale nåleøje. Under rallyet til maj får bilen blandt andre den erfarne racerkører og Le Mans-vinder Casper Elgaard bag rattet, når løbet flages i gang den 6. maj.


(Foto: CasperElgaard.dk)

Teamet bag unikke danske Mille Miglia-racecar er skabt af sponsoren, mode- og livstilsbrandet State of Art. Det hollandske brand ejer selv en perlerække af veteranracecars og har i en årrække været fast deltager med flere biler i Mille Miglia. Den danske Austin Healey 100 kommer i årets udgave også til at indgå i State of Art Rally Team, der således stiller med i alt fire veteranracere i løbet. State of Art’s øvrige racecars er alle af mærket Porsche - to af dem er helt unikke Porsche 550 Spyders.

- State of Art bruger strejfet af klassisk nostalgi, kvalitet og det casual sporty miljø, der omgiver race-rallyer og racecars, som inspiration til sine kollektioner. Det er vores særkende og understreger den internationale stil, der har vundet os en bred skare af loyale kunder, siger Christen Fisker, CEO i State of Arts skandinaviske hovedkontor.

- Vi er glade for og stolte over, at en dansk bil i år har opnået godkendelse til løbet og bliver en del af State of Art’s unikke raceteam i Mille Miglia. Vores brand er internationalt, og det bruger vi naturligvis også vores raceteam til at signalere – nu med både stærk dansk og hollandsk deltagelse, siger Christen Fisker.

Som en af Mille Miglias officielle sponsorer har State of Art også indgået en licensaftale til at bruge rallyets navn i en limited edition-kollektion, som netop er blevet lanceret i dette forår. Mille Miglia Collection, hedder kollektionen, der forhandles af udvalgte skandinaviske forhandlere og fra State of Arts webshop, www.stateofart.com.

- Mille Miglia-kollektionen har fået en fantastisk modtagelse. Stil og design rammer plet hos både Mille Miglia- og modeentusiaster, siger Christen Fisker.

Mille Miglia betegnes netop af entusiaster verden over som veteranrallyet over alle. Hvert år samles i tusindvis af passionerede racecar fans for at følge de nøje udvalgte biler i løbet. Den danske Austin Healey 100 ejes af Henning Thomsen, der under Mille Miglia skal dele tjansen bag rattet med Casper Elgaard. Bilen blev produceret på den første produktionsdag i 1953 og er dermed den ældste produktionsmodel i Europa. Den er produceret før presseværktøjerne til chassis og karrosseri var klar, og alle bilens dele er derfor håndformede.

- For 22 år siden var jeg første gang tilskuer til Mille Miglia. Lige siden har det været en drøm for mig selv at deltage. Den går nu i opfyldelse. At jeg samtidig får en dygtig kører som Casper Elgaard med i bilen, gør blot oplevelsen endnu større, siger Henning Thomsen.


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her