Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Køleproblemer hos Ferrari

Formel 1 
19/03/10 

Mens Fernando Alonso tilsyneladende bare tordnede derud af i søndagens Grand Prix, så havde Felipe Massa problemer at slås med. På tv skærmen og i højtalerne kunne man se og høre at Felipe Massa blev nødsaget til at slække lidt på tempoet for at teamet kunne være sikre på at bilen kunne holde til målstregen. Årsagen var at motoren ganske enkelt var ved at køre for varm.
 

Der er tilsyneladende køleproblemer med den nye Ferrari F10. Selvom at Felipe Massa i første omgang udtalte at det var for at spare brændstof at han begyndte at tage farten af undervejs i Grand Prixet i Bahrain, så skal årsagen findes et andet sted. Teamchef Stefano Domenicali erkender at man har et mindre problem med køling af motorerne. Han angiver at det er det aerodynamiske design der forårsager de problemer man har med overophedning.


Felipe Massas bil var truet af overophedning
(Foto: Ferrari media)

Tilsyneladende er det dog et problem man åbenbart kender til. Ifølge Stefano Domenicali er man forlængst gået igang med at arbejde på ændringer der skal eliminere problemet. Måske derfor at rygterne om en kommende "B" spec. F10 er startet.

På rygteplan snakkes der også om at man i samme omgang også arbejder med at udvikle en ny diffuser. Ferrari har ansat Toyotas tidligere CFD ingeniør, Giuseppe Azzollini, som har taget ideer med fra sin tidligere arbejdsgiver og nu forsøger at tilpasse og implementere til Ferraris F10. Tiden vil vise hvad Ferrari får ud det.

Dons

Læs mere om:
  • Scuderia Ferrari
  •