Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Renault 2000 Europa Serie

Mikkel Mac – Formel Renault 2.0 Eurocup test i vinterlige Barcelona

FR 2000 EU 
16/03/10 

Formel Renault 2000 Europa SerieDen 17-årige danske racerkører, Mikkel Mac, var blevet inviteret af KEO Racing for at hjælpe med at udvikle den helt nye Formel Renault 2.0 racer. Udviklingsarbejdet skulle ske under den officielle Renault Eurocup test tirsdag og onsdag i Barcelona med et felt af rutinerede Eurocup kørere.
 

Det spanske forårsvejr spillede desværre den danske racerkører et puds da han tirsdag gæstede banen ved Middelhavet; sneen lå tæt om Circuit de Catalunya. Ganske som man kender det fra de noget nordligere danske breddegrader, men ikke helt optimalt når man skal teste en formelracer.

”Jeg blev tilbudt at teste i to dage for det danske team KEO Racing på Circuit de Catalunya i Spanien. Desværre havde det sneet dagen forinden, så vi måtte vente til tirsdag klokken 14 før sneen var smeltet og solen var kommet frem.”

”Det setup som vi havde på bilen sled rigtigt meget på dækkene, og da vi kun havde nye dæk med var det svært at sætte en god tid pga. den begrænsede holdbarhed. Dagen efter havde vi ændret bilen med et nyt setup, men der havde vi kun ét sæt nye dæk tilbage af de i alt 3 sæt som man havde tilladt til denne test.”

”Da vi har brugt alle vores dæk klokken 16.00, vælger vi at stoppe testen, selvom testen varer til klokken 18.00. På det tidspunkt har jeg kørt henholdsvis anden – og fjerde bedste tid i det ret hårde felt, hvilket jeg var yderst tilfreds med.”

”Til vores store forbavselse begynder de andre teams at finde yderligere nye dæksæt frem, selvom det var vores indtryk at de fleste havde brugt de sæt dæk de måtte. Og så begynder tiderne for alvor at falde, og testen slutter med at jeg ender midt i feltet på en samlet 12. plads, ud af de i alt 23 mere rutinerede kørere.”

Mac fik en masse værdifulde kilometer i en hurtig formelracer, og kunne placere sig midt i et felt af mere rutinerede kørere, trods at han brugte færre dæk. Så testen må betegnes som endnu en succes for den unge dansker racerkører.

Eurocup svarer til superligaen i forhold til den mindre erfarne NEC klasse, som Mikkel forventer at satse på i 2010, før han ventes at avancere til Eurocup i 2011. Det forventes at Mac snart kan løfte sløret for, hvilket team han skal køre for i Formel Renualt 2.0 NEC klassen i 2010. Men der er ikke truffet nogen endelig beslutning for indeværende.

Aslak Vind

Læs mere om:
  • Mikkel Mac
  • KEO Racing
  • Circuit de Catalunya
  •