Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 German

Kevin Magnussen tilknyttet McLarens Formel 1 team

Formel 3 DE 
15/03/10 

Kevin Magnussen har taget endnu et skridt på vejen mod sin drøm Formel 1. Den kun 17-årige Kevin Magnussen er blevet tilknyttet McLarens Driver Development Programme. McLaren teamet, der i år har tilknyttet de to sidste års verdensmestre, Lewis Hamilton og Jenson Button, har en imponerende historie i Formel 1. Teamet er med sine 164 Grand Prix sejre og 12 verdensmesterskaber, det næstmest vindende team nogensinde, kun overgået af Ferrari.
 

Teamet har alle år været Kevin Magnussens yndlingsteam, men teamet har også en særlig historie for Magnussen familien. Det var for McLaren, at Kevins far, Jan Magnussen, debuterede i Formel 1 i Japan i 1995. Jan Magnussen var testkører for teamet fra1994-96 inden han fortsatte sin Formel 1 karriere hos Stewart Grand Prix.


Kevin Magnussen øverst på podiet - her på Nürburgring
(Foto: Jan Kaiser)

Aftalen med McLaren indebærer, at teamet vil bistå Kevin med råd, vejledning, fysisk træning m.m. Lewis Hamilton, verdensmesteren fra 2008, var tilknyttet McLarens Driver Development Programme, så Kevin ved godt, hvad aftalen kan udløse. Kevin er allerede i fuld gang med at modtage rådgivning, hvilket betyder en næsten daglig kontakt med McLaren og indtil flere besøg i McLarens hovedkvarter. De dygtigste og mest professionelle rådgivere står fra nu af klar til at sikre sig, at Kevin på alle områder udvikler sig markant. Der skal præsteres optimalt, hvilket Kevin er meget bevidst om.

"Det var frugten af min managers (Dorte Riis Madsen – red.) arbejde, der betød, at vi for første gang i 2008 besøgte McLarens hovedkontor i England. Det besøg vendte mit verdensbillede totalt. Pludselig gik det op for mig, hvor meget jeg ville det her, og hvor svært det også ville være at nå dertil. At jeg ikke bare sådan lige blev verdensmester i Formel 1 natten over. Det var frygtindgydende at gå rundt at betragte de store legenders biler heriblandt Ayrton Sennas. McLaren har fået mig til at føle mig som den lykkeligste knægt i verden. Jeg ved, at jeg nu er under konstant observation og pres, men det motiverer mig helt vildt. Jeg har fået en chance. Og jeg ved, at der kun er denne ene, og at jeg ikke sidder i Formel 1'eren endnu. McLarens junior program er det vildeste projekt at få lov til at være en del af. Aldrig har jeg mødt så uhyggeligt professionelle og dedikerede mennesker i mit liv, og som samtidigt er behagelige at være i nærheden af. Martin Whitmarsh (CEO – red.) har vist mig en utrolig tillid. Den tillid har jeg tænkt mig aldrig at svigte".

Kevin Magnussen skal i 2010 køre Formel 3 i den tyske ATS Formel 3 Cup. Kevin fortsætter samarbejdet med hans Formel Renault team fra 2009, Team Motopark Academy, der i 2010 er rykket sammen med Kevin til Formel 3, hvor de stiller til start med en Dallara fra 2007 med VW motor. Sæsonen starter den 10.-11. april på Oschersleben i Tyskland.


Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • Motopark Academy
  •