Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

American Le Mans Series

Stærk modstand til Jan Magnussen på Sebring

ALMS 
14/03/10 

American Le Mans SeriesNår Jan Magnussen lørdag den 20. marts stiller til start i den 58. udgave af 12 timers løbet på Sebring, Florida, bliver det hans 12. start på den ujævne og udfordrende bane. Nøjagtig som de foregående 6 år skal Jan Magnussen køre for Corvette Racing, et succesrigt samarbejde der allerede har givet Magnussen fire sejre på Sebring. Corvette Racing har de seneste år deltaget i GT1 klassen, men skiftede midt på sæsonen sidste år til GT2 klassen, da GT1 klassen ikke bød på modstand.
 

Med den ”nye” GT klasse følger ekstrem stærk modstand. Ud af de 37 tilmeldte biler er hele 14 biler tilmeldt GT klassen. Med 7 biler tilmeldt LMP1, 3 biler i LMP2, 6 biler i LMPC og 7 biler i GTC, er GT klassen den klart største klasse i den amerikanske sportsvognsklassiker. Samtidig er kvaliteten i GT klassen måske den stærkeste nogensinde, med konkurrence fra Porsche, BMW, Ferrari, Ford og Jaguar, så der er lagt op til tætte kampe på den ujævne og udfordrende bane.


Jan Magnussens GT2 Corvette i tæt ræs på Road Atlanta 2009
(Foto: Jan Kaiser)

Jan Magnussen, der for første gang i mange år er eneste dansker til start på Sebring, glæder sig til udfordringen. ”Løbet på Sebring er helt specielt. Banen er utrolig hård og udfordrende og der er som regel meget varmt. Da banen er meget ujævn er den krævende for køreren, men underholdende for tilskuerne. Stemningen er helt speciel, med tæt på 200.000 entusiastiske tilskuere, hvoraf mange af dem camperer på banen i flere dage op til løbet. Og da Corvette er ikonet på den amerikanske sportsvogn, får vi masser af opbakning og opmærksomhed. Sebring er et løb, som jeg en gang hadede, men det var fordi jeg var forfulgt af uheld på den bane. Nu er det et løb, som jeg glæder mig til. Banen indbyder til godt ræs og med den meget stærke konkurrence i GT klassen i år, bliver der masser af tæt ræs. Man skal give 100% hele vejen, hvis man skal gøre sig gældende i kampen om sejren og det er lige nøjagtig sådan, jeg elsker at køre ræs”.


Starten fra Sebring 2009
(Foto: Jan Kaiser)

Løbet på Sebring udgør samtidig første afdeling af den Amerikanske Le Mans Serie, hvor Jan Magnussen har høstet mange triumfer. Som den eneste kører har han vundet løb i serien, hvert eneste år siden serien startede i 1999 og i alt er det blevet til 24 sejre i ALMS (ikke i regnet hans fire Le Mans sejre) og et mesterskab i 2008. I 2010 er målet at vinde mesterskabet sammen med sin holdkammerat amerikaneren Johnny O’Connell. Til løbet på Sebring, samt på Le Mans og Petit Le Mans, får de assistance fra Antonio Garcia, der også var tredje mand på bilen i 2009.


Læs mere om:
  • Antonio Garcia
  • Jan Magnussen
  • Johnny O'Connell
  • Corvette Racing
  • Sebring
  • 20/03/10 - Sebring - ALMS
  •      ASETEK SIMSPORTS