Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

American Le Mans Series

Peugeot på sporet af Le Mans

ALMS 
13/03/10 

American Le Mans SeriesPeugeot har i de seneste 2 år optrådt på Sebring banen i Florida. Som led i forberedelserne til årets 24 timers løb på hjemmebanen Le Mans, er 12 timers løbet på Sebring en uvurderlig test, som også andre deltagere benytter sig af. Peugeot har endnu ikke vundet på Sebring, men chancen er der i år hvor Audi ikke deltager. Sidste år var Peugeot tæt på sejren, men i år hvor Audi ikke er med, vil man gerne vinde. 2 nye faktorer er dog dukket op.
 

Peugeots formkurve er stigende. I 2009 var man tæt på at vinde 12 timers løbet på Sebring med en meget lille margin til Audi, og så vandt man endelig på Le Mans. I denne sæson håber Peugeot selvfølgelig på at gentage triumfen fra Le Mans, og selvfølgelig også at vinde på Sebring, men det bliver måske ikke så let endda at vinde i år på Sebring.

Der kan være flere forhindringer. Man er selvfølgelig bekendt med at Sebring banen ikke hører til mest jævne baner og derfor er hård ved matriellet. Men også en anden faktor spiller ind. I ALMS serien har man tilgodeset de biler der kører på benzin fremfor diesel, og det er måske noget som Aston Martin især kan nyde godt af. Aston Martin vandt LMS serien i 2009, og har ganske givet fundet på videreudvikling i forhold til sidste år. Det har Peugeot dog ganske givet også.

På Sebring stiller Peugeot op med to identiske biler, som udover startnummeret, kan kendes på at bil nr. 07 som køres af Anthony Davidson, Marc Gene og Alex Wurz har blå sidespejle og at bil nr. 08 som køres af Sébastien Bourdais, Pedro Lamy og Nicolas Minassian har røde sidespejle. Dette skulle også være gældende når teamet kommer til Le Mans.

Dons

Læs mere om:
  • Sebring
  • 20/03/10 - Sebring - ALMS
  •      ASETEK SIMSPORTS