Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

American Le Mans Series

Største GT felt i mange, mange år

ALMS 
12/03/10 

American Le Mans SeriesNår American Le Mans Series åbnes på Sebring banen i Florida om en uges tid, så bliver det med et af de allerstørste GT felter som nogensinde har kørt på banen i dens 60 årige historie. Med 6 bilmærker repræsenteret i GT feltet bliver der nok at se til, ikke kun for GT bilerne, men også for de andre klasser. Generelt er det dét største felt i 5 år til 12 timers løbet på Sebring.
 

Corvette, Ferrari, Porsche, BMW, Jaguar og Ford udgør de forskellige mærker i GT feltet på Sebring banen om godt en uge. Statistikken fra arrangørerne viser at det er rigtig mange år siden at GT feltet har været så stort. Og naturligvis er blandingen sammensat af fabriks- og privatteams. Der er for os danskere selvfølgelig størst fokus på Corvette Racing og Jan Magnussen.

Men tidligere har GT feltet bragt tætte og spændende afgørelser i netop dette løb. Så sent som i 2007 var der i GT2 klassen efter de 12 timers race, mindre end et sekund mellem nr. 1 - Risi Ferrarien med Jaime Melo bag rattet og nr. 1 - Flying Lizard Porschen med Jörg Bergmeister bag rattet.

I 1964 blev løbet husket for duellen mellem Ferrari og Shelby Cobraen hvor det var sidstnævnte der vandt med Carroll Shelby bag rattet i hans egen racer.
I 1971 vandt en Corvette kørt af John Greenwood og komikeren Dick Smoothers. De blev endvidere samlet nr. 7 generelt i løbet.

I 1986 så det ud til at de to NASCAR kørere Bill Ellliott og Ricky Rudd skulle vinde løbet. Men en tilsyneladende forkert skiltning til de to kørere gav i stedet Scott Pruett og Bruce Jenner sejren.
I 2001 vandt den dengang nye Saleen SR7 kørt af Franz Konrad, Terry Borcheller og Oliver Gavin foran Corvette. Siden har Corvette vundet 7 af 8 mulige sejre.

GT klassen er garant for spændende race selvom der selvfølgelig er størst fokus på de to LMP klasser. Men ved at følge live-timing undervejs i løbet, kan man faktisk konstatere at spændingen er mindst ligeså stor i GT feltet. Allerbedst er det jo selvfølgeligt at være der selv.

Dons

Læs mere om:
  • Sebring
  • 20/03/10 - Sebring - ALMS
  •      ASETEK SIMSPORTS