Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Bahrain - Virgin Racing optakt

Formel 1 
11/03/10 

Det siges at tiden flyver og efter et omfattende ni måneders program for design og udvikling af raceren, team-building og vintertest, er Virgin Racing's Grand Prix-debut endelig kommet. Det 45 mands team er klar til at køre i Bahrain til det første løb i 2010 FIA Formel 1 VM.
 

Den første af de 19 Grand Prix'er i på dette års kalender er den udfordrende bane i Mellemøsten, 6,299 km. af Bahrain International Circuit i Sakhir. Med 23 sving, fire langsider, en højde ændring af 18 meter og meget høje temperaturer bliver der masser af faktorer der tester teamet i hvad der vil blive en hvid hede til det indledende løb.

Efter tre uger test i Jerez og Barcelona, har Timo Glock og Lucas di Grassi brugt meget af sidste uge i Virgin Racings tekniske base i Bicester, hvor de har kørt simulation af Sakhir. De er nu nået til Bahrain med det formål at endevende alt i jagten på at sikre at de er fysisk og mentalt forberedt på udfordringerne i den kommende uge.

Timo Glock
"Testene har været temmelig begivenhedsrige for vores team. Vi så nogle meget positive tegn af potentialet i raceren og teamet, men vi har også oplevet nogle pålidelighedsproblemer og for meget regn. En kombinationen som forhindrede os i at optimere vores tid på banen. Men når jeg ser tilbage på hvad vi sammen har opbygget i løbet af kun ni måneder, bør vi alle føler os temmelig stolte."

"Nu er vi her, på vej mod vores første løb, og jeg er meget spændt. Vi er så klar som vi nu kan blive. Vi er et lille team, men vi har de ressourcer og folk der skal til for at opbygge noget særligt sammen, og det er hvad vi alle skal huske på når vi gør fremskridt. Vi har nogle vigtige personer i Virgin Racing der ved hvad det kræver for at blive hurtig og hvad vi skal gøre for at nå dertil hvor vi ønsker at være. Vores målsætning er fortsat at være de bedste af de nye teams, og det særlige løb starter i denne weekend."


Timo Glock ser frem til Virgin Racings debutløb i Bahrain
(Foto: Virgin Racing)

Lucas di Grassi
"Det er meget spændende endelig at være her, klar til at deltage i vores debut Grand Prix. Det er også min egen Formel 1-debut, hvilket helt klart gør denne weekend til højdepunktet i min karriere. Jeg vil gerne takke alle i teamet for det hårde arbejde og den beslutsomhed vi alle har set, især i løbet af de sidste par uger i vintertests. Det har ikke altid gået vores vej men teamet har kæmpet hårdt og humøret er højt. Bahrain bliver helt sikkert en hård udfordring. Vi skal lære hvordan vi får det maksimale ud af raceren i løbet af weekenden. "

Nick Wirth, teknisk direktør
"De sidste ni måneder er fløjet så hurtigt at det er svært at tro at vi nu er ved vores Grand Prix debut. På trods af de udfordringer vi har stødet på i tests har vi foretaget en hel del af forberedelser udenfor banen for at give os selv den bedst mulige chance for et stærkt debutløb. Resten kommer an på held og vi har sikkert gemt noget af det indtil nu!

"Vi tror at vi har identificeret og fundet ændringer til de forskellige hydrauliske problemer der ramte vores vinter test. Vi fik heller ikke mulighed for at sætte tider med lavt brændstof eller superbløde dæk så vi tager til Bahrain uden at kende vores reelle niveau. Den frie træning på fredag vil give vores første rigtige indikation af hvor vi står, men vi kun kender først vores fart lørdag eftermiddag. For at give os den bedst mulige chance vil vi introducere den første aerodynamiske og mekaniske opdatering, som i væsentlig grad vil forbedre vores fart i forhold til vores testkonfiguration. Der er planlagt yderligere udvikling til Melbourne.

"Som en af de mest udfordrende baner for bil- og bremsekøling - med flere hårde opbremsninger hver omgang - vil Bahrain være en helt anden udfordring efter tre våde uger i tests. Derfor vil fokus uundgåeligt være på bilens køleanlæg - og vores kørere som skal køre i omkring 45°C.

"Vores enkle mål for Bahrain er at gøre alt for at sikre et godt debutløb fra starten og til det ternede flag. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle involverede hos Virgin Racing og Wirth Reseach for deres støtte og den store indsats der har bragt os så langt på så kort tid."

Benji

Læs mere om:
  • Lucas di Grassi
  • Timo Glock
  • Virgin Racing
  • 14/03/10 - Sakhir - Formel 1
  •