World Rally Championship

Rally Mexico - fredag - dag 1

WRC
06/03/10

World Rally ChampionshipRally Mexico er startet fredag efter SS 1 hvor Petter Solberg viste vejen frem i Mexico efter at Mikko Hirvonen havde ryddet vejen efter hans sejr i Sverige.

Sebastian Loeb var dog også nede på en 4 plads kun 7,8 sekunder foran Hirvonen så efter SS 1 var det Citroen på de 4 første pladser med 5 gange WRC Focus på de næste pladser og Kimi Raikkonen på 10 pladsen.

SS 2 gik ikke meget anderledes med de 4 WRC Citroen C4 på de første 4 pladser og de næste 8 pladser på denne SS var besat med Ford biler dog var 11 pladsen Martin Prokop i hans Fiesta S2000 og Michal Kosciuszko i Fiesta S2000 på 12. pladsen. Desværre kom Kimi Raikkonen ikke igennem denne prøve uden uheld og mistede 36 min. i forhold til Solberg. Bilen stoppede efter ca. 3 km pga. en dårlig forbindelse til benzinpumpen efter de inden prøven havde skiftet den ene bærearm foran pga. en stor sten på SS 1.

(Foto: BP Ford Abu Dhabi World Rally Team)

På SS 3 forsatte Petter Solberg med at være flyvende og vandt også denne SS og Latvala blandede sig nu lidt imellem Citroen kørerne og kom ind på 3. pladsen på denne prøve lige foran Loeb. Overraskelsen på denne prøve må siges at være Kimi Raikkonen der kørte 7. hurtigste tid på denne prøve.

I S2000 kom Michal Kosciuszko Fiesta S2000 ind på 11. pladsen generelt med Prokop Fiesta S2000 på 13. pladsen. Det vil sige at Ford ligger 1,2 og 3 general efter SS3 i S2000 klassen.

SS 4 var kun en superkort prøve hvor der kun var 2 sek. mellem nr. 1 S. Ogier og F. Villagra så det ændrede ikke noget på stillingen.

Inden SS 5 var der service og ændring af rækkefølgen. Man startede anden gennemkørsel af prøverne. Her var Petter Solberg igen på vinderkurs og Hirvonen kan ikke rigtig finde rytmen i bilen og få tiderne ned som den første på prøverne. I det hele taget hænger Ford kørerne kun lige på de 4 forreste Citroen kørere der stille og roligt trækker fra i spidsen. Ken Block som deltager i hans første WRC løb i det nye Monster World Rally Team og han har udtalt at han bare skal igennem det og ikke satse på noget men samle erfaring i bilen som han kun har siddet i få gange. Efter denne SS ligger han 9 generelt.

I S2000 klassen har Xavier og Prokop byttet plads generelt men Ford er stadig 1,2 og 3.

På SS 6 gjorde Petter Solberg det igen. Nu må man håbe for ham at hans materiel kan holde. Det virker som om at Latvala har fundet rytmen i bilen og prøver at hænge på Citroen kørerne. Ken Block rykkede ned fra 9. pladsen til 10. pladsen med Villagra i WRC Focus fra Munchi’s teamet der er tilbage i WRC igen i år.

I S2000 Klassen er Michal med hans Ford Fiesta S2000 bil væk fra løbet pga. en defekt generator så Xavier er nu i front og Nasser Al-Attiyah der er skiftet fra Ford Fiesta til Skoda Fabia efter at VW syntes det passede bedre, da Naaser jo deltog i Dakar rallyet i en VW Toureg, er rykket op på 3. pladsen. Michal Kosciuszko starter dog igen i morgen under super rally reglerne der dog sætter ham noget tilbage i den samlede stilling.

SS 7 er den sidste SS på førstedagen da SS 8 og 9 er en Rally Sprint prøve på kun 2,21 Km. På SS 7 kørte Petter Solberg kun 3. hurtigste tid med Ogier som vinder her og Loeb på 3. pladsen, så alt tyder på at Citroens plan holder og i morgen skal Solberg starte først med Ogier og Loeb derefter og så kommer Ford kørerne efterfølgende og så må man se om Latvala og Hirvonen kan hente noget af den tabte tid ind igen. Så skete det igen for Kimi Raikkonen at han er ude af rallyet efter at have rullet bilen sidst på prøven. Han kunne dog fuldføre dagen men bilen er for beskadiget til at kunne starte igen lørdag og dermed er Kimi ude af dette års rally i Mexico.

På SS 8 er Henning Solberg hurtigste Ford kører med 4 hurtigste tid på denne SS med brormand Henning Solberg i Ford Focus nede på 5. hurtigste tid, men Petter Solberg er stadig i front med SS 8 vinderen Ogier på 2. pladsen generelt og Loeb på 3 pladsen.

SS 9 er den sidste SS denne fredag og er den samme prøve som SS 8 og denne gang blev der heller ikke ændret noget i stillingen så efter første dagen slutter med følgende stilling.