Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Tom K - 100 dage til Le Mans

Le Mans 
05/03/10 

Le MansOm præcis 100 dage ved vi hvem der har vundet 24 timers Le Mans. Med otte sejre bag sig er Audis fabrikskører Tom Kristensen "Kongen af Le Mans", og han ved præcis hvad der tæller på Le Mans. Fra i dag vil sammen med Audi Motorsport give nogle indblik bag kulisserne i verdens mest eksklusive udholdenhedsrace og om forberedelse hos Audi Sport Team Joest.
 

"Hej motorsport fans! Jeg er meget glad for at jeg fra denne uge og frem vil få lejlighed til at fortælle lidt om årets løb. Le Mans er min store lidenskab og en af de største udfordringer der findes i motorsport. Men mest af alt er det et løb der passer perfekt til den nuværende tid og Audi. Le Mans handler i høj grad om effektivitet og pålidelighed, ikke kun om hastighed. Og de færreste kan forestille sig hvor meget arbejde og know-how der bliver investeret i en Le Mans sejr. Dette gør Audis resultater på Le Mans de seneste par år - i første omgang med TFSI-motoren siden 2006 med TDI - endnu mere bemærkelsesværdig.

Desværre blev der i januar lagt en lille dæmper på mine personlige forberedelser til Le Mans. Under en sportsferie på Club La Santana i Spanien forvred jeg senen i hælen på venstre fod mens jeg spillede badminton med min søn Oliver. Uheldet har tvunget mig til at være tålmodig, da det typisk tager omkring 14 uger eller mere for den type skade til at hele og før foden kan stresses fuldt ud. Jeg skal stadig gå med en støttende sko, men jeg håber snart at slippe af med den.

Selvfølgelig forsøger jeg at holde mig fit, så godt som jeg nu kan på trods af denne situation. Jeg er på en diæt og tilsyneladende efterlader det et temmelig godt indtryk på vinterlejren i Sonnenalp, "Allgäu", i sidste uge - i hvert fald er det hvad doktor John, vores teamlæge, som har været aktivt involveret i min genoptræning - har fortalt mig.


(Foto: Audi Sport)

Det var også godt at se Dr. Ullrich, Ralf Jüttner og de andre kørere igen efter vinterpausen. I begyndelsen af januar var jeg i Ingolstadt for få tilpasset sædet, men ellers var det til julefesten i Ingolstadt i december at jeg sidste gang så det meste af holdet. Så vi havde en masse at tale om ...

Allan, Dindo, Marcel og "Rocky" fortalte mig om de tests de har kørt på Sebring i januar. De nye kørere var der også og testede R15 TDI'en for første gang. De kørte bilen meget godt fra starten, hvilket betyder at vi vil være et meget stærkt team på Le Mans i juni. Det er vigtigt hvis vi ønsker at slå Peugeot, Aston Martin og de andre stærke rivaler - og det er helt klart vores mål, ingen tvivl om det.

Jeg tog også en kort tur til Kempten for at sige endeligt farvel til Abt-fyrene efter seks gode år i DTM. Det var en fantastisk aften med en række overraskelser. For eksempel havde min tidligere mekaniker bygget et tog ud af slæderne for mig, der var indgraveret med ordene "Tom K Express." Det var virkelig en cool idé, så tak for det!

Det markerede afslutningen af DTM-kapitlet for mig, selv om jeg vil fortsætte med at følge løbene med stor interesse og krydser fingre for Eki, Timo & co. Men så vidt mine egne aktiviteter vil jeg nu vil koncentrere sig fuldt ud om Le Mans og de andre løbsforpligtelser med Audi R15 TDI.

Efter i dag, har vi præcis 99 dage til at løbet på Le Mans starter - og der er planer for hver enkelt dag i vores Le Mans forberedelse. For os kørere starter en spændende periode nu, fordi vi er begyndt at teste med vores Le Mans-racer i nuværende specifikation.

I januar var vi på Sebring med en foreløbig model. Udrulningen af den nuværende "R15 plus", som den kaldes internt hos Audi Sport, fandt sted i Neustadt i onsdags. "Rocky", vores yngste kører som vandt 24-timers løbet på Daytona i januar var bag rattet. Bortset fra at temperaturen er under frysepunktet om natten, så det var umuligt at køre på den ovale bane, gik alt planmæssigt.

Nu er "R15 plus" på vej til USA hvor den første test er på dagsordenen, og forhåbentlig også godt vejr. Jeg ønsker ikke at afsløre for meget om vores nye "baby" i dag. Men jeg vil gerne sige noget i forvejen: gutterne hos Audi Sport i Ingolstadt og Neckarsulm og Joest teamet har ikke efterladt noget uforsøgt for at sikre at vi vil være i stand til at bringe Le Mans trofæet tilbage til Ingolstadt. Selv om det som altid på Le Mans ikke er en let opgave.

Nu er det op til os, kørerne, at tage fat i bolden. Sammen med Ralf Jüttner, Jo Hausner og de andre dygtige ingeniører og teknikere er vi nødt til at presse det optimale ud af bilen med en masse detaljeret arbejde. Vi har indtil klokken 3 den 12. juni til at gøre dette. På det tidspunkt skal alt være perfekt.

I næste uge vil jeg give dig et førstehåndsindtryk af hvordan vi arbejder under udvikling, test og hvad der er afgørende i den proces. Måske vil jeg endda få lov til at vise dig et af de første billeder af vores nye Le Mans racer."

Med venlig hilsen

Tom Kristensen
Oversat fra pressemateriale fra Audi Motorsport

Benji

Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • 12/06/10 - Le Mans - Le Mans
  •