Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Skadet Tom K imponerer

Le Mans 
03/03/10 

Le MansSelv om Tom Kristensen skal passé på ikke at overbelaste sin venstre hæl efter en sprængt akillessene, har han netop tilbragt en uge med fysiske øvelser i Audis traditionelle fitness-lejr i Bayernes bjergrige Oberalläu-region. Med blandt 15 Audi-kolleger var teamets læge Christian John, der efter syv dage med specielle øvelser kan gøre status over Tom K’s øjeblikkelige helbredssituation:
 

“Tom bliver ved med at imponere mig. Selv om det blot er halvanden måned siden, han blev opereret for sin sprængte sin akillessene, kunne han deltage i mange udholdenhedsøvelser på lige fod med sine kolleger. Naturligvis kunne han ikke belaste sin muskulatur i venstre ben på højt niveau, men han har gjort store fremskridt og er allerede oppe på 40 procent af sin normale styrke i benet. Resten af kroppen er ikke uventet helt i top. Når man tænker på, hvor engageret Tom normalt er i konkurrence med sine kolleger under fitness-ugen, var han meget professionel omkring ikke at gå over sine fysiske grænser netop nu. Han skal derfor nok blive klar til sæsonstarten,” lover Dr. John.

For Tom Kristensen selv havde det stor betydning at kunne møde sine kolleger, selv om han langtfra er på sit normale fysiske niveau.

”Ugen er lige dele træning og socialt samvær. Jeg har fået talt meget med mine medkørere Dindo Capello og Allan McNish, der under min genoptræning har testet vores nye Audi R15 Plus-model. På den måde har jeg kunnet følge med i udviklingen af bilen og givet input til kommende test. Jeg har også mødt alle mine kommende Le Mans-kolleger, idet Audi som bekendt har skiftet stort ud op til dette års 24-timers-løb. Det er vigtigt at lære disse nye kørere at kende, så man kan fornemme deres potentiale og finde ud af, hvilke informationer man kan bruge fra deres respektive baggrunde. Det har derfor på alle måder været en yderst givtig uge for mig,” siger Tom Kristensen.

Alt i alt er den 8-dobbelte Le Mans-vinder ikke selv i tvivl om, at han bliver klar til sæsonens første sportsvogns-løb på Paul Ricard i Frankrig den 11. april.


(Foto: Audi Sport)

”Det har virkelig været held i uheld med min skade. Normalt ville årets første opgave hedde 12 Timer Sebring her i marts, og det løb ville jeg under ingen omstændigheder kunne have klaret. Derfor er det for mig til at leve med, at Audi ikke har kunnet få dispensation af Peugeot til at stille op med vores 2009-model, så jeg får en måned ekstra at blive klar i,” siger han.

Det største minus for den 42-årige dansker i sit skadesforløb er, at han for første gang i sin 10-årige karriere som Audi-kører ikke kom først op til Ofterschwanger Horn i den afsluttende styrkeprøve i fitness-ugen.

”Det kan jeg nu sagtens leve med, jeg må tage revanche næste år,” siger en meget tilfreds Tom Kristensen.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  •