Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Copenhagen Historic Grand Prix

Bella Macchina i Fælledparken

CHGP 
26/02/10 

CHGPI år sætter Copenhagen Historic Grand Prix fokus på et af motorsportshistoriens store legender, Alfa Romeo, der fylder 100 år. Fødselsdagen fejres blandt andet med Danmarks premiere på den helt nye Alfa Romeo Giulietta.
 

Blandt de store bilmærker er der mange runde fødselsdage i disse år, og Copenhagen Historic Grand Prix har markeret flere af dem. Men der er stadig kun ganske få bilmærker, der har overlevet i 100 år. I år fylder Alfa Romeo 100 år og det vil sætte sit præg på det årlige racerløb i København, der køres i weekenden den 7.-8. august.


Alfa Romeo duel, CHGP
(Foto: Jens Dalgaard)

- Alfa Romeo har deltaget i motorsport siden sportens barndom og er en af de helt store legender. Sammen med importøren, Fiat Group Automobiles Denmark, og en af Danmarks største mærkeklubber, Alfa Romeo Klub Danmark, er vi derfor glade for, at vi både på banen og på udstillingsarealerne i Fælledparken kan vise noget af det ypperste fra Alfa Romeos fantastiske, tekniske og designmæssige udvikling, fortæller Jakob Vigelsø, der står i spidsen for CHGP 2010.

- Især er vi stolte af, at importøren har valgt at holde danmarkspremiere på den helt nye Alfa Romeo Giulietta i Fælledparken under Copenhagen Historic Grand Prix, siger Jakob Vigelsø. Vi håber derfor også på at have en moderne Giulietta i racertrim og med fabrikskører bag rattet som safety car under løbet.


Starten er gået.
(Foto: Jens Dalgaard)

Derudover vil der være både historiske Alfa Romeo racere fra mellemkrigstiden, hvor mærket med Enzo Ferrari i spidsen dominerede den tids formel 1 i flere år og rigtig mange klassiske Alfa Romeo racere fra efterkrigstiden til op i 70erne på banen. Dertil kommer de mange klassiske Alfa Romeo biler, som medlemmer af Alfa Romeo Klub Danmark vil udstille på grønsværen.

- Alfa Romeo klubben har hjulpet os med at finde deltagere med historiske Alfa Romeo racere til årets løb, og vi har allerede tilsagn fra kørere fra store dele af Europa. Blandt andet kommer engelske Alfaholics til CHGP med flere biler. Den traditionelle køretur med Rigshospitalets børn vil i år naturligvis foregå i klassiske Alfaer, som klubbens medlemmer stiller til rådighed, siger Jakob Vigelsø. Desuden vil klubbens medlemmer udstille klassiske Alfaer på nogle af byens pladser i løbet af sommeren op til løbet.

Årets traditionelle højdepunkt bliver som sædvanligt Royal ProAm løbet, hvor de professionelle motorsportsstjerner fra ind- og udland deler historiske racerbiler med knap så kendte amatører, og dyster om ære og værdighed på Europas smukkeste bybane.


Alfa Romeo med HKH Prins Joachim (Lotus Cortina) bagved.
(Foto: Jens Dalgaard)

- Sammen med løbets protektor, HKH Prins Joachim, har indtil videre Tom Kristensen og Casper Elgaard og udenlandske stjerner som Jan Lammers, Gijs van Lennep og Jackie Oliver lovet at komme og vise racerløb af ypperste kvalitet, fortæller Tommy Kjehr, der er ansvarlig for tilrettelæggelsen af CHGP Royal ProAm.


HKH Prinsesse Marie overrækker præmier til Royal ProAm vinderne 2009.
(Foto: Maria Laub)

Blandt de mange spændende biler, der deltager deltager i CHGP 2010 er det hollandske State of Art teams to smukke og kostbare Porsche Spyder 550-1500 RS fra 1955. CHGP 2010 vil desuden vise opvisningsløb i Ferrari Challenge klassen.

Lige uden for banen vil der i weekenden være danmarkshistoriens største opvisning af klassiske gadebiler. Med mere end 600 klassiske biler har Classic Car Park i årenes løb udviklet sig til en enestående manifestation af, hvor stor interessen i Danmark for veteranbiler og historisk motorsport efterhånden er blevet. Og her er det naturligvis ganske gratis at kigge på, slutter Jakob Vigelsø.

Copenhagen Historic Grand Prix
Lars Scheving


Læs mere om:
  • Gijs van Lennep
  • HKH Prins Joachim
  • Jackie Oliver
  • Jacob Vigelsø
  • Jan Lammers
  • Tom Kristensen
  • Tommy Kjehr
  • Fælledparken
  •