Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1 - test

Stefan GP får ikke testet i denne uge

Formel 1
Test 

25/02/10 

Det var planen at det nye Stefan GP team, skulle teste i denne uge. Men reglementet forhindrer Stefan GP i at udføre testen.
Årsagen er ret simpel: FIAs reglement giver ikke mulighed for at leveret dæk til et team der ikke er godkendt til at deltage i Formel 1.
Bridgestone ville gerne levere dækkene, men er kontraktligt forhindret i det.
 

Det tilsyneladende yderst ambitiøse Formel 1 team, Stefan GP, får ikke testet i denne uge. Det var ellers planlagt at teamet skulle teste på Portimao banen i Portugal. Desværre for teamet, må det ikke få de ønskede dæk fra Bridgestone, som ellers gerne ville levere dækkene.

En regel fra FIA og dermed også indføjet i FIAs kontrakt med Bridgestone siger at kun de teams der er godkendt til at køre med i Formel 1 serien, kan få dæk leveret fra Bridgestone. Og da dette ikke er tilfældet med Stefan GP - endnu - ja så er der ingen dæk til teamet.

En mulighed var selvfølgelig at få dæk fra GP2 serien, en mulighed som andre teams har benyttet sig, men her har både Bridgestone og Stefan GP takket nej. Bridgestone fordi de ikke har kunnet levere dækkene hurtig nok, og Stefan GP fordi de ønsker at se bilen køre i fuld Formel 1 konfiguration.

En måske lidt frusteret teamejer, Zoran Stefanovic, siger at man ikke helt ved hvor man står i øjeblikket. Manglende tests er en ting, noget andet er at man afventer afgørelse fra FIA vedrørende mindst et af de nye teams, som sandsynligvis ikke er i stand til at stille op alligevel. Stefan GP har dog selv alt klart - så godt som. Teamet har forlængst underskrevet kontrakt med Kazuki Nakajima og teamet selv bekræfter at man er i gang med forhandlinger med Jacques Villeneuve, som hvis omstændighederne elsker flasker sig for Stefan GP, kan få endnu et comeback.

Dons

Læs mere om:
  • Jacques Villeneuve
  • Kazuki Nakajima
  • Stefan Grand Prix
  •      ASETEK SIMSPORTS