Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

American Le Mans Series

Stor tilstrømning til Sebring 12-timers løbet

ALMS 
22/02/10 

American Le Mans SeriesMeget overraskende er der usædvanlig stor tilstrømning og interesse for 12-timers løbet på Sebring banen i Florida. Utroligt mange sponsorer og samarbejdspartnere har lavet aftaler med arrangørerne af det berømte løb. Heller ikke på deltagersiden mangler der interesse. Fra arrangørernes side forlyder det at det er det største deltagerantal i 5 år. Trods krisen er der altså stor interesse for løbet som også er åbningsløb for American Le Mans Series.
 

Hos arrangørerne af 12-timers løbet på Sebring er man mere end positivt overrasket. På trods af den økonomiske globale krise, så har man i år overraskende nok, mere vind i sejlene end forventet. Faktisk så meget at man i år sætter ny rekord for sponsorer, reklamer og alt der vedrører åbningsløbet for ALMS. Fra arrangørside er man meget, men også positivt overrasket over den tilgang. Der var et svagt håb om fremgang, men at det er blevet realiseret til faktisk at være en ny rekord, det er meget overraskende for arrangørerne.


Corvette Racing i flot formation
(Foto: ALMS)

Det er ikke kun på den kommercielle side at der er stor fremgang. Ikke siden 2006 har deltagerantallet været så stort som i år.
Uden at det har den store indflydelse på deltagerantallet, så vil en del Audi fans nok savne at Audi ikke stiller op i år.

Til gengæld er der stor aktivitet i specielt GT2 klassen hvor de danske øjne især vil hvile på Jan Magnussen og Corvette Racing der i år kører fuld sæson i GT2 klassen i ALMS. GT2 klassen har ikke mindre end 6 forskellige bilmærker repræsenteret. Det er i form af biler fra BMW, Chevrolet, Ferrari, Ford, Jaguar og Porsche.


Lola-Aston Martin bilen med det berømte nummer.
(Foto: Natascha Theisen)

Der er dog også et par nye klasser med i ALMS i år. Det er de to nye Challenge klasser der trækker nogle flere deltagere til. Udefra set er der en del interesse omkring Jaguars debut med JSR Jaguar teamet. Lola-Aston Martin debuterer i ALMS i denne sæson efter at have kørt i Europa.


(Foto: Sebringraceway.com)

Den meget omtalte vintertest på banen hvor flere af de nye biler luftes for første gang, køres i dag og i morgen. Og selve løbet starter den 20. marts kl. 10:35 lokal tid.

Dons

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Sebring
  • 20/03/10 - Sebring - ALMS
  •      ASETEK SIMSPORTS