Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Michel Nykjær fik flotte testtider

WTCC 
17/02/10 

I team med verdensmesteren
I sin sidste test inden første løb til verdensmesterskabet for standardbiler, World Touring Car Championship, i Brasilien den 7. marts opnåede den regerende DTC-mester Michel Nykjær onsdag særdeles respektable resultater på Valencia Race Track. Danskeren skal køre hele WTCC-serien for spanske team SUNRED i en dieseldreven Seat Leon TDI.
 

For Michel Nykjær startede testen med noget af en overraskelse. Da Nykjær mødte op i pitten, stod ingen ringere end sidste års verdensmester i standardbiler, den tidligere Formel 1-kører italieneren Gabriele Tarquini, klar til at modtage ham.


DTC-mesteren Michael Nykjær, verdensmestereren Gabriele Tarquini og vinderen af privatkørernes mesterskab Tom Coronel sammenligner tider sammen med chefmekaniker Xavier Serra.
(Foto: Pole Position Denmark / Intercom)

Tarquini ser ud til at blive SUNREDs førstekører i årets WTCC-serie, men på spørgsmålet, om han havde underskrevet en kontrakt, svarede den smilende italiener blot:
"Not yet."

Herefter kørte Tarquini de første omgange på den fire kilometer lange, stadig våde racerbane for at sikre, at Nykjærs racerbil var ok, og så overtog danskeren rattet for herefter at køre stærkere og stærke de næste tre timer.


Det tog ikke mange omgange, før Michel Nykjær satte hurtige tider på racerbanen i Valencia i sin Seat Leon TDI.
(Foto: Pole Position Denmark / Intercom)


"Mit mål er at vinde privatkørernes cup i år," siger en tillidsfuld Michel Nykjær.
(Foto: Pole Position Denmark / Intercom)
Da formiddagens regnskab var gjort op, havde Michel Nykjær kørt over et sekund hurtigere end vinderen af privatkørernes cup i 2009, Tom Coronel, og var kun et halvt sekund langsommere end Tarquini.

"At slå Coronel er mit første mål, med Tarquini tager det lidt længere tid," sagde en meget tilfreds Michel Nykjær, der skal teste videre i sin Seat Leon TDI racer en del af torsdag.

Pole Position Denmark


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Gabriele Tarquini
  • Michel Nykjær
  • Tom Coronel
  • SUNRED Engineering
  • Curitiba
  • Valencia - Ricardo Tormo
  • 07/03/10 - Curitiba - WTCC
  •