Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Lotus er malaysisk

Formel 1 
17/02/10 

Med tilgangen af Lotus i Formel 1 er det rent faktisk det fjerdestørste team i historien der vender tilbage. Ferrari, Williams og McLaren har vundet flere VM titler - men lige efter kommer Lotus med 7 VM titler for konstruktører. Yderligere har teamet 79 sejre - alle sejre med engelsk støtte. Men fremover er Lotus under malaysisk licens.
 

Det er det malaysiske bilmærke Proton der ejer retten til Lotus-navnet, så ret beset er der tale om en Proton-racer pakket ind i Lotus farver. Og hvis det skulle vise sig at Lotus sikrer sig en sejr, så skal der spilles en anden nationalmelodi - det bliver Negaraku i stedet for 'God save the queen'.

Kigger man lidt på statistikken så har Lotus - den originale vare - stillet til start i 491 Grand Prix'er. Teamet har hele 79 sejre. Den første blev hentet i 1960 af Sir Stirling Moss i Monte Carlos gader, og den sidste blev hentet i 1987 af Ayrton Senna i Detroit.


Raceren er malaysisk - farverne er klassiske.
(Foto: Lotus Racing)

Lotus kørte sit sidste løb i Australien i 1994 - her udgik både Mika Salo og Alessandro Zanardi. Og så kan debatten så ellers gå om en eventuel sejr til Lotus reelt er teamets første eller den 80. i rækken! Men det tager nok et par år inden den debat bliver helt aktuel!

Benji

Læs mere om:
  • Lotus Racing
  •