Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series GT2S

Corvette Racing klar til 2010 sæsonen

ALMS
GT2S 

12/02/10 

Et af de store teams i American Le Mans Series og også når det gælder Le Mans 24 timers løbet, er Corvette Racing. Det store team har nu fået endelig fået sin endelige bekræftigelse på udtagelsen fra ACO til 24 timers løbet på Le Mans. Desuden kører teamet selvfølgeligt i American Le Mans Series. Fornylig kom den endelige bekræftigelse på kørersammensætningen til de forskellige løb.
 

Corvette Racing deltager som altid med 2 biler. Deltagelsen i år bliver som det er annonceret for længe siden i GT2 klassen. På kørersiden er der sket en enkelt udskiftning i forhold til sidste sæson.


(Foto: Motorsporten.dk)

Corvette Racing indsætter Emmanuel Collard i den ene af bilerne sammen med de hidtige kørere, Oliver Gavin og Olivier Beretta. Emmanuel Collard er dog i første omgang kun hyret til at køre 3 løb, nemlig Sebring 12 Hours, Le Mans 24 timer og Petit Le Mans. Ron Fellows forsætter i teamet, dog ikke som kører, men i en repræsentativ rolle.
Den anden bil - danskerbilen om man vil - vil forsat køres af Jan Magnussen og Johnny O'Connell og med Antonio Garcia som den tredjekører til de førnævnte 3 løb.

Emmanuel Collard vender dermed tilbage til et GM team. Han kørte i 2000-2002 for Cadillac i mærkets forsøg på at etablere sig i LMP1 klassen. Desuden har Emmanuel Collard adskillige sejre i blandt andet 12 timers Sebring løbet, Daytona 24 timer, Le Mans 24 timer og Spa 24 timers løbet. Desuden er han tidligere dobbelt LMS vinder. I de seneste sæsoner har han mest kørt i GT2 klassen for forskellige teams.


(Foto: ALMS)

Som de fleste ved er Corvette Racing rykket en klasse ned fra GT1 til GT2. Skiftet er blandt andet sket på grund af manglende deltagerantal i GT1 klassen. Corvette Racing har også i de seneste par sæsoner eksperimenteret med E85 brændstof, og er nu fuldt ud klar til anvendelsen af dette. GT2 bilen har dog også andre specifikationer end brændstoffet. Motoren er krympet en anelse, bilens længde og bredde er reduceret ligesom bilen er tilrettet til GT2 reglementet. Allerede i 2009 kunne man ved de afsluttende løb i ALMS se at man er nået langt med bilen, og den er nu fuldt ud konkurrencedygtig.


(Foto: GM)

Corvette Racing er i den heldige situation at teamet trods svære tider globalt set, har kunnet bevare alle de primære sponsorer faktisk gennem mere end 8 sæsoner, og de forsætter altså også i den kommende sæson.

Dons

Læs mere om:
 • Antonio Garcia
 • Emmanuel Collard
 • Jan Magnussen
 • Johnny O'Connell
 • Oliver Gavin
 • Olivier Beretta
 • Corvette Racing
 • Le Mans
 • Road Atlanta
 • Sebring
 •