Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

FIA: Stil til start, eller...

Formel 1 
12/02/10 

Ingen fribiletter til de nye teams
FIA har meldt klart ud at der - modsat formodninger som også blev bragt her på motorsporten.dk - ikke er nogle muligheder for at stå over i et eller flere Grand Prix'er uden beregning.
Derfor er meldingen klar fra FIAs side: 'Stil til start, eller det koster!'
 

Der var ellers formodninger om at der i den seneste Concorde aftale var givet rum for at de nye teams kunne trække det lidt længere inden de kunne stille til start, og at der var rum for at dette kunne gives i op til tre løb. Men den fortolkning er FIA ikke enig i. "Fra et sportsligt synspunkt er ethvert registreret team i mesterskabet forpligtet til at deltage i alle afdelinger af sæsonen. Ethvert fravær, blot til et løb, vil være en overtrædelse både af Concorde aftalen og FIAs reglement," lyder det i udmeldingen fra FIAs side.

Dermed er der lagt yderligere pres på to af de skrantende teams - Campos Meta og det amerikanske USF1 team. Begge teams har dog officelt sagt at de er klar til sæsonstarten i Bahrain. Uofficielt kæmper de dog mod tiden for at blive klar - enten med manglende udvikling eller økonomiske problemer. Og de bliver næppe mindre af at FIA presser dem til start.

Benji

Læs mere om:
  • Hispania Racing
  • USGPE
  • To teams når det ikke
  •