Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Rally Championship

M-Sport's Ford Fiesta S2000 til S-WRC debut i Sverige

WRC 
10/02/10 

World Rally ChampionshipM-Sport's nye Ford Fiesta S2000 vil gøre sin første optræden i FIA World Rally Championship i Rally Sverige næste weekend.
Den seneste rallybil udviklet af M-Sport, i samarbejde med Ford, har allerede leveret en kæmpe succes, da den for nylig blev vinder i både Monte Carlo og Qatar rallyerne i hænderne på Fords WRC chauffør Mikko Hirvonen og tidligere Mellemøsten rallymester Nasser Al-Attiyah.
 

Fire Fiesta S2000 racere vil nu vise flaget for M-Sport i World Rally Championship når Rally Sverige starter på torsdag.

Bernardo Sousa og Andreas Mikkelsen starter den første runde af 2010-sæsonen med Fiesta'en udarbejdet af M-Sport, mens Martin Prokop og Janne Tuohino vil blive drevet af deres egen private teams.
Sousa, Prokop og Tuohino vil blive registreret for at score point i den nye S-WRC kategori for S2000 specifikation biler.


(Foto: fiestas2000.com)

Alle fire kørere har chancer for en god placering i Sverige takket være hjælp fra tidligere dobbelt verdensmester og ex-Ford WRC chauffør Marcus Grönholm.

Finnen har kørt 230 km test og setup arbejde i Fiesta S2000 i Kall, Sverige, for at hjælpe M-Sport med at finde de optimale indstillinger til bilen under ekstreme klimaforhold som forventes ved Rally Sverige.

M-Sport vil stille den viden og erfaring man høstede under testen til rådighed for alle sine kørere for at give dem den bedste mulighed for at skabe et godt resultat.
Kvartetten af Fiesta kørere vil yderligere få mulighed for at finjustere deres biler, når de deltager i deres egne præ-test.

Den nye S-WRC kategori har allerede vist sig populær blandt konkurrenter, med en blanding af erfarne kørere og spændende nye talenter tilmeldt serien i 2010.

M-Sport vil prøve at bygge videre på det momentum fra sejrene i Monte Carlo og Qatar, og se om den nye Fiesta S2000 vil vise sig at være en lige så formidable bil i S-WRC.

M-Sport Administrerende direktør Malcolm Wilson udtaler:
"Efter to fantastiske sejre i Monte Carlo og Qatar, skal vi nu til en anden yderlighed af forholdene i Rally Sverige. Vi er overbeviste om, at bilen kan bevare sine præstationer, og samtidig har vi fået en indsprøjtning ved det faktum, at Marcus Grönholm har hjulpet til med en test. Han har fundet en rigtig god grundindstilling til Sverige. M-Sport kørerne vil alle have adgang til de oplysninger, og det er alt sammen en del af vores service, at prøve at give vores kunder den bedst mulige støtte. Vi har haft en stor sæson præsentation i Paris i denne uge og S-WRC har helt sikkert fået potentialet til at blive et meget spændende mesterskab, og der er masser af unge kørere tilmeldt og det vil virkelig spice tingene op."

Den tidligere Ford WRC kører Marcus Grönholm tilføjer:
"Ford Fiesta'en er meget let at køre, og jeg var imponeret over dens vejgreb, det var virkelig perfekt. Motoren føltes meget stærk, og du får virkelig en fornemmelse af, at dette er en perfekt rally bil at køre. Den bringer den rette spænding tilbage, så du er nødt til at være aggressiv og køre på de rigtige omdrejninger. Jeg var imponeret over, hvor godt greb der er i bagenden og samlet set er hele pakken virkelig god."

Ford Fiesta S2000 køreren Bernardo Sousa sluttede med disse bemærkninger:
"Selv om jeg deltog i dette løb i 2008, har jeg ikke en masse erfaring med sneklædte forhold. Dette vil være et udfordrende rally, det er starten på et helt nyt mesterskab for alle, og jeg bliver nødt til at se, hvad der sker. I år tror jeg, at jeg har den bedste bil og det bedste team, så nu har jeg brug for at være 'klog' og bare tage tingene skridt for skridt. Jeg ser virkelig frem til at dette år. Mesterskabet bliver meget spændende, og der vil være masser af konkurrence. Der er mindst fem kørere der let kunne vinde rallyet i Sverige."

Ford Fiesta S2000 køreren Andreas Mikkelsen tilføjer:
"Det er en stor mulighed for mig, at køre den nye Ford Fiesta S2000 i Rally Sverige. Det er et rally jeg ser frem til, og jeg har gode minder fra Sverige i 2008, da jeg blev femmer samlet i en Ford Focus RS WRC. De betingelser der er i Sverige er meget lig det vi har i Norge, og vi har kørt fire vinter løb i Norge, før vi tager til Sverige, så både min co-driver Ola Floene og jeg er velforberedte. Med den gode præstation Mikko Hirvonen viste med Fiesta S2000 i Rally Monte Carlo og med M-Sports hold bag mig, er mit mål at kæmpe for at vinde i S2000 klassen i Sverige. Det ville være fantastisk for mig at give Ford og M-Sport en sejr i WRC debuten med den nye Fiesta S2000."

Per Rasmussen


Læs mere om:
  • Sverige
  •  
     

    World Rally Championship nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
         ASETEK SIMSPORTS