Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Christian Bakkerud klar til Le Mans

Le Mans 
08/02/10 

Le MansDen danske racerkører, Christian Bakkerud, kan i dag bekræfte at han er klar til 24 timers løbet Le Mans den 12. – 13. juni. Det franske langdistanceløb vil i år have deltagelse af mindst fem danske kørere i de 55 tilmeldte biler, og igen i år vil tilskuerpladserne være præget af Dannebrogsflag og mange danske entusiastiske racerfans.
 

Christian debuterede på Le Mans sidste år i en Audi R10 TDi dieselracer fra Team Kolles i den store LMP1 klasse, bilen som tidligere har vundet løbet totalt med Tom Kristensen bag rattet. Kun et hændeligt teknisk uheld afholdt den 25 årige dansker fra at slutte i top fem, og det er med denne succes i baghånden at Bakkerud nu glæder sig til sit andet Le Mans.

”Jeg kan ikke lægge skjul på, at det var en stor oplevelse, ”fortæller Christian. ”Jeg glæder mig meget til at komme tilbage. Det bliver igen i år en Audi racer fra Team Kolles i den store LMP1 klasse, lige som sidste år. Teamet var debutanter på Le Mans i 2009, men de gjorde et fantastisk stykke arbejde og de lærte meget på kort tid.”


(Foto: motioncompany)

”Nu er teamet i deres andet år virkeligt rustet til gøre en stærk indsats, og det bliver spændende at se hvem der i øvrigt kommer til at være mine medkørere. Sikkert er det, at teamchef Dr Kolin Kolles er opsat på at vise både Audi og resten af Le Mans feltet, at han mener det alvorligt.”

Christian er, indtil videre, den eneste ud af de i alt tre kører der er offentliggjort på Team Kolles Audi med startnummer 15. En ændring fra sidste år er dog, at Bakkeruds tidligere medkører, Christijan Albers, nu i stedet er annonceret til at køre søsterbilen, med startnummer 14.

For at sikre en optimal forberedelse til Le Mans 2010, påregner Christian at køre yderligere et løb for Team Kolles, op til Le Mans.

”Jeg regner med at køre Le Mans Series løbet på den franske Paul Ricard bane den 9. - 11. april. Det bliver et 8 timers løb der dels kommer til at fungere både som test før Le Mans, samt naturligvis et langdistanceløb hvor vi går efter sejren!”


(Foto: Audi Sport)

Christians seneste triumf som langdistancekører var i slutningen af 2009, hvor han sammen med Audi fabrikskøreren Oliver Jarvis blev nummer tre i det første løb i Asian Le Mans Series mesterskabet.

Aslak Claus Vind


Læs mere om:
  • Christian Bakkerud
  • Team Kolles & Heinz Union
  • Le Mans
  • 12/06/10 - Le Mans - Le Mans
  •      D4 Enterprise Solutions