Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

KF3

Nicolai Sylvest starter sæsonen i Italien

KF3 
05/02/10 

- med nyt set-up
Vinterferien kommer Nicolai Sylvest fra Jægerspris ikke til at bruge på at sove længe eller hænge ud foran fjernsynet og computeren. Den 12-årige kartingkører drager nemlig til Italien for at tage hul på sin 2010-sæson, hvor han stiller til start med et helt nyt set-up.
 

”Jeg skal køre i en helt ny klasse, der hedder KF3,” fortæller den nordsjællandske skoleelev. ”Samtidig har jeg fået nyt udstyr og en helt ny mekaniker, Steffen, der skal følge mig rundt på banerne i år.”

Det nye udstyr består af to fabriksnye gokarts af mærket FA Alonso. Det er et fabrikat, som Nicolai Sylvest er velkendt med fra sidste sæson, hvor han netop i en FA Alonso-kart sikrede sig sejren i Dansk Automobil Sports Unions ungdoms cup, ligesom han blev Sjællandsmester i Cadett Junior-klassen. Men de to nye gokarts er optimeret til KF3-klassen, der – som navnet antyder – er klasse nummer tre i det internationale gokarthierarki.


Nicolai Sylvest (tv) og hans nye mekaniker Steffen Martin Pedersen forlader snart den danske sne.
(Foto: Sylvest Motorsport)

”Nicolai og teamet er naturligvis under dogs, når det gælder løbet i weekenden på South Garda-banen,” fortæller farmand og teamchef, Jesper Sylvest. ”Der er hele 109 kørere på deltagerlisten, og det er kun de 36 bedste, som får lov til at starte i finalen. Alle fabriksteamene er til stede, og der er mange interessante navne i blandt, heriblandt Max Verstappen, der er søn af den tidligere Formel 1-kører, Jos Verstappen.”

Det er ikke kun, når det gælder gokarts, at Nicolai Sylvest stiller op med et stærkere og bedre set-up end sidste år. Han har også fået sig en ny mekaniker.

”Det er Steffen Martin Pedersen, der i år skal hjælpe Nicolai,” fortæller Jesper Sylvest. ”Steffen har selv kørt gokart i flere år på topplan, men derudover har han siden 2005 været mekanikere for en række danske topkørere som Christian Markussen og Johan Jokinen. Steffen kommer dog ikke bare til at fungere som mekaniker. Han skal også være coach for Nicolai og hjælpe ham, og efter de første tests, vi har haft sammen, tegner det lovende. Kemien mellem dem er i hvert fald god, og så er det også rart for mig med en tredje mand i teamet. Det er jo ikke altid, at der bliver lyttet lige så godt efter de råd, jeg giver, end efter de råd, Steffen giver…”

Sylvest Motorsport


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Sylvest Motorsport
  • South Garda
  •